What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 27 november 2010

RESIDENT EVIL: AFTERLIFE (2010) Tyskland/Frankrike/Storbritannien, 97 minuter. Regi: Paul W.S. Anderson.TV-spel man bara behöver titta på.

Vad fint det blir efter en Andrew Kramer-tutorial! Förlåt...internt skämt.

Alice (Milla Jovovich) är återigen inkastad i den eviga bataljen mot det ondskefulla Umbrella Corporation. Efter en batalj av guds nåde mot Albert Wesker (Shawn Roberts), som leder det onda företaget, ägnar Alice sin mesta tid med att försöka hitta det mystiska Arcadia som lär vara en oas av mänsklighet i det totalt zombiesmittade världen. Hennes sökande leder henne till Los Angeles där hon hittar ett gäng överlevare som barrikaderat sig i ett fängelse. Dessa har också fått kännedom om Arcadia och tillsammans försöker de hitta på ett sätt att ta sig dit. Samtidigt visar sig fängelsets murar vara för tunna för det myller av zombier och mutanter som försöker ta sig in.

Special Weapons And Tactics? Bylingen?? Nä, bara ett gäng Umbrella-soldater.

Om man är latare än t o m Sven-Otto Littorin kan föreställa sig i sin mörkaste fantasi* och inte ens orkar ligga på soffan och spela TV-spel utan vill vara ännu mer passiv då är detta den perfekta filmen. Den är nämligen som ett TV-spel man inte ens behöver spela. Jag brukar protestera vilt mot alla CGI-effekter som tagit över mer och mer i filmens värld, men här funkar de faktiskt hyfsat. Man liksom köper att det ska vara på det här viset i "Resident Evil"-universumet. Ibland blir det naturligtvis skit med löjliga datatentakler och kluvna mutantjyckar. Mycket slow motion och bullet time bjuds det förstås också på för det gillar ju regissören. Paul W.S. Anderson har ju gjort mycket skräp under sin relativt korta karriär och detta är väl inget direkt undantag. Jag har dock konstigt nog haft en relativt hög tolerans med den här filmserien och accepterat den för vad den är. Kanske bottnar det i min gamla kärlek till zombier? Detta argument skulle snabbt kunna slås i spillror då jag kände magen vändas vid en titt på making of-filmen till del två. Här hade man hyrt in en koreograf som introducerade "the liquid zombie". Statisterna fick göra dansövningar för att röra sig så effektivt som möjligt i sina zombieroller. Skaplig våldtäkt på genren! Nu slapp man i alla fall sådan skit i den här delen. Faktum är att zombierna mest fungerade som en kuliss och det var andra mer muterade varianter som var de största hoten mot våra hjältar.

Milla Jovovich i dubbel upplaga. Ja, det blir ju mer eldkraft på så vis.

Nej mina vänner, det här är ganska hjärndöd underhållning men den fungerar också ganska bra som sådan. Dra ned förväntningarna på noll, inta en pose i soffan som får Littorin att spy och bara låt skräpet skölja över er så kan det bli en lagom våldsspäckad filmafton (eller dag om så föredras).

BETYG: 4/7 Nästan helgonlikt generöst betyg av mig för det här flashiga skräpet, men jag blev i alla fall underhållen.

Har terroristerna vunnit ändå!? Gör nåt då George Bush!!!

Ser ut som om Wesker har övertaget, inte sant?

Bullet time gör sig inte så jävla bra på stillbild...

Ah! Sarah Palin-land.

Men fy fan, så där såg det inte ut när jag klättrade på den där kullen för ett antal år sedan.

Tinsel Town i lågor. Betyder det här att Lakers inte finns mer!? Nooooooooooooooooooo!!!!!!!

Vad är det där för bekant fejs som är INLÅST på ett FÄNGELSE och vill BRYTA sig UT?

Nämen, det är ju gamle Wentworth Miller känd från den där TV-serien som handlade om att bryta sig ut nånstans ifrån...

Lugn gott folk, det blir även zombieslakt.

Milla i ett zombiegatlopp. Notera hur man med lite Andrew Kramer-effekt kan få Milla att stå ut ur samlingen. Sorry...

Vad är det där för hiskelig typ?

Skapligt "money shot"! Ja, ni hajar det sliskiga skämtet om ni orkar glo på spektaklet.

Vad i helvete!? Robert från Boxer i nån slags Matrix-övning...

Trejjler

*Och fantasi har han, det ska gudarna veta, så mycket han har ljugit ihop. Idiot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar