What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 6 november 2010

A DAY OF VIOLENCE (2010) Storbritannien, 91 minuter. Regi: Darren Ward.Amatörgangster-gore...

Lite sex inleder filmen för att hålla tittaren intresserad.

 Mitchell (Nick Rendell) är en torped som lyckas sätta sig själv på pottan genom att roffa åt sig 100.000 pund vilka egentligen ska ner i fickorna på hans chef. Inte nog med detta, han ber denne chef dra åt helvete för att istället ansluta sig till ett rivaliserande gäng. Tyvärr är detta gäng också ute efter samma pengar och de har inget emot att använda det extremast tänkbara våld för att nå sitt mål.

Se och lär kids: Det är farligt att röka hasch.

 Skjuten på video ger den här filmen direkt en amatörmässig känsla, vilken inte hjälps av det inte allt för kompetenta skådespeleriet. Skickligaste hantverkarna i den här filmen är makeup-artisterna som geggar på ordentligt med välgjord gore. I samma andetag känns det lite som om man kollar på en jävligt duktig kompis film. Klippningen är faktiskt riktigt schyst på sina ställen och det känns inspirerande att man kan få till snygga sekvenser med en förmodligen billig steadicam. Tyvärr gör ju inte detta en bra film och mitt i allt det brutala våldet blir det ganska långtråkigt då man skiter fullständigt i de som råkar ut för det. Ward är uppenbarligen en gangsterfilmentusiast som vill efterlikna sina idoler och det är ju gulligt, men han har en bit kvar att vandra och bör snarast fördjupa sig i historieberättande för att komplettera våldet.

En sexig duschscen.

Rekommenderas endast för rookies på gore-området som kan tänkas hetsas upp av diverse mycket våldsamma scener och kanske även för underground-filmare som får se att det inte är så svårt att göra sin egen lilla våldsrulle.

BETYG: 3/7 Generöst betyg för tråkig amatörrulle p g a att jag ömmar för entusiaster som vill göra exploitation-våld.

Busar som pysslar med plast. Vad kan vara i görningen här?

Män som klär av män. Många erotiska höjdpunkter i filmen.

Rörande skådespeleri när Mitchell hör sin vän misshandlas.

Ojoj, här kommer ROKS* favoritscen...

Margareta Winberg har just fått orgasm.

Plötsligt vänds steken.

Töntiga bovar som har en sån här antik telefon, precis som jag själv.

Varudemonstrationen var i full gång på Bauhaus.

Mitchell gör sitt bästa för att efterlikna idolen Toxic Avenger.

Samtidigt fortsätter varudemonstrationen på Bauhaus. Någon åskådare har somnat.

Isch! En man i badet är en värdig avslutning tycker jag. YNF!

En trailer där man lyckats med konststycket att smyga in ett par tuttar på YouTube. Bra jobbat!

*Riksorganisationen för Kvinnojourer i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar