What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 31 december 2010

NUDE NUNS WITH BIG GUNS (2010) USA, 88 minuter. Regi: Joseph Guzman.Äkta neo-exploitation!

Nästan lite Charlie Manson över Chavo här. Skillnaden är bara att Chavo grejar sina egna dåd.

Vi avslutar här på Udda Film detta år med en färsk rulle som är som en adrenalinspruta rakt i hjärtat på exploitation-filmen. Håll till godo och gott nytt år!

Lite Andrew Kramer-blod när nunnan får en bly-facial.

Kyrkan, i någon håla nära mexikanska gränsen, är iblandad i grova drogaffärer med det lokala outlaw biker-gänget Los Muertos och alla från biskop till nunnor är inblandade. Vid en drogleverans snor en av nunnorna åt sig ett paket med knark vilket givetvis ogillas skarpt av MC-gänget och dess hänsynslöse ledare Chavo (David Castro). Snabb rättvisa skipas och den överlevande syster Sarah (Asun Ortega) överlämnas till Chavo som ursäktsgåva av den ansvarige prästen. Hon pumpas genast full med droger och utnyttjas grovt som hora på biker-gängets lilla strippklubb/bordell. En knarköverdos och grov misshandel skickar syster Sarah nästan in i döden och när hon svävar mellan liv och död talar Gud till henne och beordrar henne att straffa alla syndare utan pardon. Då syster Sarah är en gudfruktig kvinna skrider hon till verket så fort hon återhämtar sig från koman...

Pervopräst gillar att våldta drogade nunnor.

Hoppsan! Jag kanske var för snabb på avtryckaren när jag nyligen utropade Robert Rodriguez til den nya exploitation-filmens konung då auteuren Joseph Guzman här serverar en riktigt rå pärla. Även om Rodriguez "Machete" är en bättre gjord och roligare film är detta mer äkta exploitation med en brutal råhet som saknas i Rodriguez film. Jag fruktade i början av filmen att detta bara skulle bli ytterligare en Tarantino/Rodriguez-klon som t ex "Hell Ride", särskilt som snarlik grafik slängdes in. Men nej, det här är mycket mer än så. I ansiktet får vi slängt en skön hybrid av: nunsploitation-film med lesbiska och nakna nunnor, biker-film med otroligt brutala outlaw-snubbar, rape/revenge-film då syster Sarah går bärsärkargång på buset och allt detta inlindat i allmänt skönt exploitation-våld och sex. Det är snyggt och kompromisslöst och likheterna med tidigare nämnda regissörers filmer stör inte allt för mycket. Det är just att karaktärerna i den här filmen inte är lika "over the top" som i herrarna Tarantino och Rodriguez filmer som lyfter denna film från att vara en dålig kopia. Nu ska det förstås påpekas att figurerna i den här filmen är föga realistiska men det jag snackar om är nyanser. Jag menar, den ack så viktiga (och för min del ganska uttjatade) tonen sätts direkt när en nunna skjuts rakt i nyllet!

Men om man inte kan kontrollera sina våldsamma lustar kan det gå riktigt snett.

Jag rekommenderar varmt den här filmen och är nyfiken på hur Guzmans andra rullar kan te sig. Det måste undersökas inom kort. Under tiden gottar jag mig åt bilden av slutscenen, som ligger kvar på näthinnan, som fick mig att skratta högt.

BETYG: 5/7 Exploitation-film är verkligen tillbaka med full rå kraft i och med denna rulle som svämmar över av våld, död och nakna människor.

Så sant som det är sagt! Herren har kirrat fina silverrevolvrar åt syster Sarah.

Är inte den där frukten skalad redan? Dessa toliga kids och deras rakhyvlar...

Lesbiska nunnor. Take that Benedictus XVI!

Ja han är också med i filmen.

Undra om det är bra artiklar i "Sluts on parade"?

Kick Stand är MC-gängets designerade våldtäktsman.

Syster Sarah förför en dam som råkar heta Butch.

Se upp! Det verkar som om avföringen har träffat fläktsystemet.

Old school-hämnd med chicagogangstrarnas favoritvapen: The tommy gun.

Verkar som moralpolisen på YouTube tagit semester...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar