What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 4 februari 2013

ENFORCER FROM DEATH ROW (1978) Filippinerna, 83 minuter. Regi: Marshall M. Borden & Efren C. Piñon.

 
 
Pappkartong vs. semininja

W.O.P:s funky brotha.
 
En terrororganisation utövar utpressning mot den filippinska regeringen och hotar att släppa lös en virusepidemi över landet som skulle radera ut hela befokningen. Den internationella fredsbevarande
organisationen W.O.P. har skickat ett flertal agenter för att stoppa dem men samtliga har blivit likviderade. Den ende som kan ha en chans är världens farligaste man - T.L. Young (Leo Fong), men han sitter tyvärr i dödscell i väntan på avrättning. W.O.P. anordnar Youngs skendöd i utbyte mot att han tar sig an uppdraget och Young är inte den som tackar nej.

Gaskammaren nästa.
 
Vad vi har här är en typisk asiatisk mishmash-klippt förvirring till film med skådespeleri så stelt att en man med priapism skulle hamna i skuggan. Förmodligen är det en klassisk ihopklippningshistoria vi har att göra med då kontinuitet är ett fult ord och omotiverade scener står som spön i backen.

Varför denna sexiga skrevbild?
 
Det är till en början riktigt kul då det mesta är riktigt uselt och man har dessutom kryddat med sköna tortyr- och totalsleaziga scener med halvnakna brudar som hänger i klasar på bovarna. Kostymeringen är verkligen tidstypisk - upphöjt till 17! De lama ninjorna är dock inte mycket att hänga i julgranen och förutom att de lätt övermannas är de utstyrda på en riktigt budgetvis. Apropå tidstypiskt 70-tal så har ledmotivet en rejäl släng av Shaft-komplex med den kvackande wah-wah-gitarren.

"Aaaaarrrgghhhh!!! Fisstanken är outhärdlig!"
 
Det blir dock lite segt i längden med den obefintliga och infantila handlingen. De skojiga scenerna blir färre mot slutet och gudarna ska veta att Leo Fongs karisma inte ens skulle kunna roa ett dampbarn på lustgas. Denne pappkartong till skådis får fanimej Ron L. Marchini att framstå som en karaktärsskådis. Men nåja, några fniss och leenden blir det i alla fall.

BETYG: 3/7 Fullständig kalkon med sköna sleaziga inslag som dock blir lite långtråkig mot slutet.

Thug life.

Tortyrmetod som får snubbe att skrika som en kissekatt.

Modespektrat är brett.

Här tillverkas en bakterie som kan utpåna en hel nation...

Semininjorna fördjupar sig i hillebardträning.

Skjortan baby!

Den klassiska vaselinlinsen. Tämligen omotiverad därtill.

En väldigt omotiverad våldtäkt...

Hejduken "Monster" tycks i alla fall roas kungligt av den.

Han löder tills det blöder.

Karate mina vänner!

Thug life part II. Filippinernas svar på Burt Reynolds tycks gotta sig.
 
I det här klippet har tydligen någon imponerats av Fongs pinnfäktande och kört det om och om igen med slowmotion-repris...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar