What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 26 februari 2013

THE BITCHES (1992) USA, 9 minuter. Regi: Richard Kern.

 
 
Ombytta porroller

Vem kan vara snyggast för HONOM?
 
Två tjejer (Annabelle Davies & Linda Serbu) har lite vuxenskoj med en snubbe (Charles Wing).

It's all about HONOM.
 
Vi serveras här en pornografisk liten super8-rulle med en skön twist. -SPOIELR ALERT- Det börjar traditionellt med två tjejer som fajtas om att vara mest åtråvärd för mannen som dyker upp. Allt handlar om hans lust och striptease-numret tjejerna utför innan det hettar till accentuerar den den gamla beprövade male gaze-en. Jim Colemans sköna skrammeljazziga soundtrack flyter på fint här och den Twin Peaks-iga tonen sprinklar en viss ironisk ton över skeendet. Plötsligt, efter en fade, reverseras skeendet och mannen blir tjejernas sexslav. Deras strap-ons penetrerar honom brutalt och fejksperman sölar oupphörligt ner honom. Musiken har också ändrat karaktär till mer aggressiv industriell pop.

The male gaze.
 
Givetvis är detta ett ganska billigt och effektsökande sätt att hamra hem en feministisk poäng och det kan säkert störa en del att det görs av en fluktande regissör som av en händelse är man, men någon måste ju göra det smutsiga jobbet och Kern tar gärna på sig det ansvaret. Vi är glada att han gör det då de medverkande ändå är rätt attraktiva och då gör det inte så mycket att den "djupa" poängen inte är så omvälvande.

BETYG: 4/7 Ja vi gillar snusk på Udda Film och det känns tryggt när det utförs med en lam politisk poäng. Soundtracket lyfter även denna rulle ett snäpp.

En förvandling tar plats.

Oj!
 
Den här gången blir det tyvärr inget videoklipp. :-(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar