What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 6 februari 2013

THE ARENA (1974) Italien/USA, 82 minuter. Regi: Steve Carver.

 
 
Spartakussimurra

Inte en uppskattad bild hos The Black Panther Party. Tur att Pam har en sån mjuk stoppning.
 
Några unga kvinnor tas tillfånga i olika delar av det vidsträckta romerska imperiet och säljs som slavar till en ägare av en gladiatorarena. Tanken är att de ska tjäna som hushållsarbetare och sexslavar. Man har dock vissa problem att roa den miljöskadade publiken som tröttnat på tradiga gladiatorspel och när ett slagsmål mellan tjejerna bryter ut i köket får någon snilleblixten att man ska slänga in de kvinnliga slavarna i gladiatorarenan.

Silvio Laurenzi fjollar till det ordentligt i rollen som Priscium.
 
Denna klassiker lovade gott med sådana ingredienser som: Corman-produktion, inofficiell D'Amato-regi och ett tag team av Pam Grier och Margaret Markov i de kvinnliga huvudrollerna. Den ska ju även vara något av en WIP-film förklädd till romerskt gladiatorspektakel men det är att ta i. Visst finns det paralleller med fångna kvinnor och allt men det är ju inte riktigt samma sak. Vi får dock en del sköna sleaziga detaljer som får det att vända sig i magen på PK-förespråkare och det är ju alltid kul. Kvinnorna är våp som givetvis får ta av sig kläderna och när de senare blir starka är det så uppenbart överskylande för att ursäkta den tidigare exploateringen. Vidare har vi en klassisk stereotypfjollbög som svansar omkring totalt överspelad av Silvio Laurenzi.

Vad är sexigast på denna bild? Upskirten på Priscium eller det faktum att han har silvriga Herreys-skor?
 
Tyvärr är våldet tämligen lamt och fäktandet uppenbart koreograferat. Luckorna i handlingen känns ibland överdrivet lata och vid vissa tillfällen lutar hela filmen mer mot ett dåligt äventyrsspektakel än en skön exploitationrulle vilket är en besvikelse när man har med sådana veteraner på området som D'Amato och Corman att göra. Vi hade helt enkelt förväntat oss blodigare våld och mer nakenhet än vad som faktiskt bjöds. Det är ändå en hyfsat underhållande rulle som lever gott på sin kvasifeminism.

BETYG: 4/7 Smått sleazig kvinnlig spartacusrulle som är klart sevärd trots att exploitation-faktorn inte var så hög som förväntad.

Vi kan inte få nog av Prisciums icke-PK:aktiga fjollerier.

Rosalba Neri visar upp romerskt mode med skön slits.

Ingen romarfilm utan en mysig orgie. Franco-bekantingen Paul Muller tittar förstrött på med en välsminkad fjolla bredvid sig.

Två vackra damer i en gyllene bur.

Paul Muller lackar!

...och visar med all sin underbara sexualitet var skåpet ska stå. Visst är det alla kvinnors hemliga dröm?

Bastuklubb - roman style. Var är Priscium???

"Herre förlåt dem, ty de glömde nackstöd på detta kors."

Pam och Maggan redo för gladiatorfajt! Bra av romarna att tänka på att kvinnor behöver ordentligt stöd i form av passande sport-BH när det vankas livliga aktiviteter.

Oldschool femdom.

Filmens kvinnliga fyllo hinner dra i sig en slurk mitt under pågående tumult.

Vänner av nazisploitation-filmer känner igen den här typen.
 
Skön trailer
 
Gladiatorfajt - vixen style
 
Catfight! Food fight!! Rasism!!! Bastuklubb!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar