What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 22 september 2013

30 DAYS TO DIE (2011) USA, 78 minuter. Regi: Griff Furst.

 
 
Hur tänkte man här?

Rökare är posörer.
 
Den obstinata ungdomsbrottslingen Madison (Ivanna Keelu?) skickas till ett ungdomsläger i skogen för tjejer som kommit på kant med rättvisan. Detta är tänkt som ett mer terapeutiskt alternativ till ungdomsanstalt. Problemet är bara att en typ med en målad Nixon-mask och yxa vill utföra sin egen personliga terapi på tjejerna.

Hygglo våldsman som faktiskt har skoskydd på sig inomhus.
 
Vad som skulle kunna ha varit ett amatörmässigt försök till "Fredagen den 13:e"-hyllning blir istället ett monumentalt epic fail. Hur i hela fridens helvete har en sådan här kopia letat sig ut till kommersiell distribution? Till en början har man överseende med kameramännens oförmåga att hitta fokus med kort skärpedjup samt dåliga smak att inte ändra fokus vid korta dolly-åkningar när oskarpa objekt fyller hela rutan, men när man börjar höra två olika musikspår dränka dialogen börjar man ana att något är fruktansvärt fel. Vi har på redaktionen sett bättre arbetskopior av filmer än denna flygkrasch till film. För en grov arbetskopia är just vad detta ser ut som med märkliga klipp och ljud direkt inspelat i kameran, så vid tillfällen hör man dialogen som distant rumsljud medan man hör grova dunsar när någon kommer emot kameran. Lysande! Pricken över i:et är när man t o m hittar felstavningar i eftertexterna. Nä, de som tryckte upp detta vrak på DVD och BluRay måste ha varit stenade på en cocktail av crack och badsalt.

BETYG: 1/7 Ehh...finns det en färdig version av denna "film"???

Uppenbarligen valde man att lägga alla pengar på gore - och då är det inte mycket av den varan.

Ingen flickanstalt utan lite lebbande i duschen.

Vad händer här då? För att kompensera för oskärpan har man lagt till toppen av en annan bild...

"Preformed"?
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar