What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 10 september 2013

I SPIT ON YOUR GRAVE 2 (2013) USA, 106 minuter. Regi: Steven R. Monroe.

 
 
I yawn on your grave

Det är hårt att jobba som fotograf.
 
Det unga modellöftet Katie (Jemma Dallender) behöver bättra på sin portfolio för att slå sig in på den tuffa marknaden och vad gör man då som lågavlönad servitris? Jo, naturligtvis plockar man ett nummer från en anslagstavla som erbjuder gratis fotografering. Katie kontaktar fotografen och får komma till en plåtning i en sunkig studio med ett gäng tvivelaktiga karaktärer. När fotografen vill att Katie ska klä av sig naken får hon nog och sticker. Efter ett tag knackar den beskedligaste av de tvivelaktiga karaktärerna på hennes dörr och ber om ursäkt samt lämnar ett USB-minne med bilderna till henne. Därmed är saken utagerad. Eller är det bara början?

Att vara våldtäktsman är tokigt skoj!
 
Så var det dags att klämma ut lite mer deg ur den gamla filmklassikerns titel igen och voilà så har vi en uppföljare till remaken av "I Spit on Your Grave" (http://uddafilm.blogspot.se/2011/02/i-spit-on-your-grave-2010-usa-108.html). I denna sprinklas det dock in en del element från "Hostel" då den -SPOILER ALERT- till stor del utspelas i Bulgarien och vi därmed kastas in i de i skräckfilmssammanhang så läskiga forna öststaterna där det kryllar av ultrapervon som vill tortera folk. Vadå? Menar ni att det bara handlar om att få ner filmbudgeten? Cyniker där!

Men sen kommer ångesten...
 
Tydligen ville man spara rejält i budgeten även på manussidan då det var länge sedan vi såg en film så full av uppenbara luckor i den otroligt förutsägbara handlingen. Man får som tittare helt enkelt vara schyst nog att hitta på egna lösningar till varför saker har ändrats från ett tillstånd till ett annat och varför karaktärer beter sig hiskeligt ologiskt. Synd också att skådespelarna inte är förmögna att leverera trovärdiga känslomässiga uttryck så man tror på att de känner vad de förväntas känna. Det ser mest löjligt ut när de skriker ut sin smärta eller sprattlar av alla elchocker som delas ut.

Klart ineffektivt sätt att släcka någons törst.
 
Det här är, kritiken ovan till trots, ingen asdålig torture porn-rulle då man inte kan förvänta sig några direkta mästerverk i genren. Det är bara det att man sett det mesta den här filmen har att leverera redan. En rolig detalj var dock -SPOLER ALERT- att man omvandlade det gamla amerikanska uttrycket "balls in a vice" till rörlig bild. De flesta manliga tittare kan säkert för sin inre bild bättre uppleva smärtan än Joe Absolom kunde gestalta den.

BETYG: 3/7 What!? Den tredje raka trean till en "I Spit..."-film trots rejält skiftande kvalitét? Ja, denna är en väldigt svag trea men filmen går ju trots allt att se och har en del skojiga äckelelement.

Livet är klart orättvist när man t o m blir våldtagen av en robot.

Someone's got lucky tonight!

Kan inte Jesus hjälpa?!?

Då får man göra sin egen kalsongjesus.

Var inte så hård mot killen. Han är ju bara en koprofag med lite för stor aptit.

Hur man snabbast färgar en kalsong gul.

Ni menar väl inte..?
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar