What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 12 september 2013

INSIDE THE CHURCH OF SATAN (2010) USA, 143 minuter. Regi: Joshua P. Warren.

 
 
Regissören hädar mer än subjekten

Exempel på satanistkyrkans budord. Ord och inga visor!
 
För första gången på 40 år får någon tillträde till The Church of Satans innersta och denne någon är Joshua P. Warren och hans kristna fotograf som får intervjua "The Black Pope" Peter H. Gilmore, gå husesyn i Black House North samt filma en hel ritual till Ragnaröks ära.

Kyrkan har även dödssynder och här har vi en regissören verkligen brutit mot.
 
Direkt intar man en skeptisk inställning till satanisterna. Detta beror dock inte på att de skulle vara några barnamördande pervon eller blasfemiska sexgalningar utan istället för valet av dokumenterare av deras rörelse. Den förste som får ett slags all access-tillträde till deras kyrka är alltså pajasen Warren, en total amatör i filmsammanhang som lyckas producera en dokumentär som tekniskt sett är uslare än hade den varit gjord av en förstaårselev på valfritt mediagymnasium.

En präst som till skillnad från sina katolska kollegor inte har för vana att våldta småpojkar.
 
Det mesta är fult och dåligt vad beträffar ljud och bild då man uppenbarligen inte har en susning om hur man komponerar en bild, redigerar ljud eller gör smakfulla klipp. Det förklarar också varför filmen är så himla lång. Ragnarökritualen serveras i sin helhet och den håller på i nästan en halvtimme vilket blir mäkta tråkigt när man glor på ett gäng satanister genom en kamera med nightvision varvat med en del mörka, skakiga och amatörmässiga färgbilder. Med all säkerhet ansåg Warren i sin ignorans att detta var så fantastiskt exklusivt att han inte ville beröva tittarna på en enda sekund av enformigt mässande. Undra om han någonsin hört talas om extramaterial på DVD-skivor?

Altare med smakfulla kistor som även fungerar som dörrar till ett "backstage"-område.
 
Nåja, förutom ovan redogjorda Kalle Anka-produktion är ju ämnet kittlande och det är ju alltid spännande att höra vad representanter för denna något udda religion har att säga. Det vore förstås mycket snaskigare om de hade varit blodsdrickande och kyrkbrännande djävulsdyrkare men bara grejen att dessa satanister misstas för sådana gör ju ämnet spännande. Återigen är det synd att Warren kryddar filmen med sina "humoristiska" pajaserier som bl a innefattar ett försök att locka fram Djävulen själv och uppspeedade klipp med Benny Hill-musik. Hoppas nu bara att det inte dröjer 40 år till innan en seriös filmmakare får chansen att porträttera kyrkan.

BETYG: 2/7 Intressant ämne som totalslaktas av en amatörpajas till "filmare" som skryter om tidigare jobb ned bl a History Channel och Discovery.

Proffsig bildkomposition på Peter H. Gilmore.

Och så drar ritualen igång.

En halvtimme senare...
 
Hela förbaskade filmen!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar