What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 24 september 2013

THE AFTERMAN (1985) Belgien, 79 minuter. Regi: Rob Van Eyck.

 
 
Belgisk apokalyps

"Hellooo baby!"
 
En man (Jacques Verbist) sitter tryggt i en bunker och beskådar gamla journalfilmer från en svunnen värld förlorad i en förmodad nukleär apokalyps. En dag avbryts hans tillvaro av en explosion som tvingar ut honom i en okänd omvärld där människan reducerats till djur.

The fjutschör: Kompjutärs and aerosol cheese!
 
Denna obskyra lågbudgetrulle är minst sagt ovanlig med sin brist på dialog och avsaknad av konstnärliga pretentioner. Vi följer kort och gott huvudkaraktärens öden i en nihilistisk värld fylld av våld och sex - ofta i kombination. I denna värld har djuret inom människan tagit överhanden och emotionella yttringar får stå tillbaka för ren pragmatism. Ändå sås hoppets frö av att mannens vägar korsas av en kvinna (Danielle Detremmerie) som själv gör sitt bästa för att överleva. Kan dessa två utveckla något slags känslomässigt förhållande trots allt?

Vår hjälte i ett ögonblick av smärta och fasa.
 
Filmen inleds tungt med, till chockvärdesälskarnas förtjusning, -SPOILER ALERT- maggotätande, nekrofili och bögvåldtäkt. Det blir dock inte så mycket gore, dock en del nakenhet. Ett udda munksällskap passerar revy men inte utan att lämna ett komiskt intryck. Dessa detaljer till trots är filmen överlag rätt tråkig och slutet känns ganska löjligt.

BETYG: 3/7 Filmen vinner på sin originalitet och en del skojiga detaljer men är i längeden lite tråkig.

Kan det ha nåt med denne mans njutning att göra?

Eller dessas???

En annan form av njutning.

Oj! Mitt i allt blodbad har ett metaansikte skapats.

 Satanistiska homomunkar?

Vad är det för löjlig bössa?

Hoppsan! Underskatta inte framtidens ammunition.
 
Nej, det är inte Ilsa Tigress of Siberia.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar