What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 4 september 2013

ACT OF VENGEANCE (1974) USA, 90 minuter. Regi: Bob Kelljan.

 
 
Act of stupidity...

"Ray? Ray Krebbs??? You ain't no real Ewing!"
 
Linda (Jo Ann Harris) blir en kväll våldtagen av en man i en hockeymask. Det visar sig att en serievåldtäktsman är i farten och i samband med polisens inkompetenta försök att identifiera förövaren möter Linda ett gäng andra offer. Tillsammans bestämmer de sig för att ta lagen i egna händer och straffa alla perverterade män.

Sir-Rape-a-Lot.
 
"Hurra! Vilken sleaze-fest" tänker ni och det börjar ju lovande med en maskerad våldtäktsman som har en fetisch för "Bjällerklang", fast på engelska förstås. Ja, han älskar den visan så mycket att han tvingar offren sjunga den medan han utför sitt dåd. Lagom perverterat och härligt alltså. Våldtäkt nummer två har den komiska bieffekten att under inledningen av övergreppet låter soundtracket riktigt sexigt med skön soulfusion som för tankarna till klassisk förförarmusik à la Barry White. Det intensifieras dock efterhand för att illustrera obehaget i scenen men början är som sagt komik på hög nivå.

Jaha! Ett klassiskt fall av du-får-skylla-dig-själv-med-den-klädseln.
 
Efterhand känns dock filmen mest som ett korkat avsnitt av Charlie's Angels fast med lite mer tuttar. Alla karaktärer är stenkorkade och klimaxet känns allt annat än fantasifullt. Det är ju tråkigt när man hade hoppats på ett gäng bittra hämndlystna honjävlar som verkligen skulle dra ut på sin hämnd. Tyvärr är hämnden inte speciellt ljuv i den här rullen utan ganska lam.

BETYG: 3/7 Skoj i början med pervoförövaren och alla stenkorkade endimensionella män som tycker våldtäkt är ett skämt. Dalar dock efterhand med lam hämnd.

Skön och trygg miljö att berätta om penetration o dyl i.

Käck polisman i glasögon som inte riktigt förstår vad som är så farligt med lite våldtäkt.

Filmens Barry White-ögonblick.

"Idol"-uttagning för nya "Fredagen den 13:e"-filmen.

"Just det tjejer. Se till att hänga upp våldtäktsmannen, bind upp hans ben och slå sedan ett välriktat slag med medhavd batong. Se till att hålla lite avstånd så han inte når er med sina förkrympta våldtäktsarmar."

Whoa! Bitches know how to party. LSD på flaska?

Hallick utövar personalvård.

Den gamla härliga fluktkameran jobbar på.
 
Trailer
 
Musiklektion med Sir-Rape-a-Lot
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar