What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 12 juni 2015

NAKED ZOMBIE GIRL (2014) USA, 28 minuter. Regi: Rickey Bird Jr.Var då någonstans?

Hur många retrofilmeffekter kan man få plats med i en frame?

Zombieapokalypsen är över oss (igen) och två horor flyr tillsammans med en snubbe i en bil. När sagda bil inte längre vill transportera sällskapet omringas de snabbt av en zombiehord och endast Barbara (Meghan Chadeayne) överlever - dock utan kläder.

Åh lilla gubben, ska mamma blåsa?

Att göra en film centrerad kring en naken kvinna som sågar upp zombier med en motorsåg är ju en lysande idé. Det jobbiga är bara att försöka skriva ett manus runt denna briljanta tanke. Det lyckades verkligen inte filmmakarna med här. Istället har man satsat på en orgie av flashiga effekter och tonen hamras brutalt in redan i förtexterna. Nästan från första sekund försätts man i en känsla av "Jaha? När börjar filmen då?".

Här hjälps filmens handling fram av att "filmen" bränns.

Vi får ta del av ett frossande i billiga retroeffekter samt taskigt CG-blod. Zombie-makeupen är sisådär då vi på Udda Film är allergiska mot den uråldriga ovanan att låta kindben och ögonhålor framträda överdrivet. Det ser väldigt amatörmässigt ut. Vi gillar dock ljudeffekten av en stönande zombiehord som ligger i bakgrunden när en ensam zombie är i bild. Manuset är som sagt obefintligt och backstoryn vi redogjorde för ovan framgick inte förrän vi läste den i efterhand. -SPOILER ALERT- Själva titeln är också missvisande då det istället handlar om en "naked zombie slayer girl". Medveten passning till gamla B-filmer med överdrivna titlar? Troligtvis inte. Faktum är att grindhouse/trash-faktorn hade ökat om man även slängt in ett "slayer" i titeln.

BETYG: 3/7 Svag trea därtill. En naken attraktiv kvinna höjer naturligtvis poängen men annars är detta mest en trött effektorgie.

Exempel på hyfsad zombie-makeup.

Exempel på usel zombie-makeup.

Carrie?

Skakande att se...detta hiskeliga CG-blod.

"Äsch, vi slänger på en rolig effekt också!"

Naken - men inte zombie. "Killar har ingen aning om hur jobbigt det är med mens."

Inte naken och inte zombie.

Bra sätt att frejma en bild kära aspirerande filmmakare!

Och där rök handduken. You go girl!

Trailer

Organiserat tiggeri.

"Objektiva" kommentarer från en visning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar