What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 20 juni 2015

SATAN'S BLOOD (1978) Spanien, 81 minuter. Regi: Carlos Puerto & Juan Piquer Simón.Och Jesus sprängdes...

Hurra! Farbror får kladda på ungmö. Satanism is da shit!

Det unga paret Ana (Mariana Karr) och Andy (José María Guillén) ger sig ut på en biltur när de vid ett stoppljus möter ett annat par. Mannen i paret de möter påstår sig känna Andy och efter en del tjatande följer de med paret till deras villa långt ut på landet. Det visar sig att det mystiska paret har en hel del ockulta intressen och snart har de övertalat Ana och Andy att delta i en liten ouija-seans. Snart börjar märkliga och otäcka saker hända.

Nej, det är inte kvinnomisshandel på G. Han boxar försiktigt på deras ofödde son.

Långt in i Udda Films krypta hittade vi denna gamla DVD på en spindelvävstäckt hylla. Till vår förtjusning kastades vi rakt in i en svart mässa när vi slängde i skivan. Ja okej, först var det ett intro med någon kvasiakademiker som diskuterade människans fascination med satanism. När väl själva filmen rullade igång hamnade vi i alla fall mitt i en skön stereotyp svart mässa med en gammal munkkåpeklädd farbror som, med assistans av andra kåpklädda snubbar, våldförde sig på en naken ung kvinna. Tjoho! Spansk ultrasleaze!

"Jag tror jag ska fira min graviditet med en tagg älskling."

Tydligen var detta bara en stämningssättande scen då den inte hade något speciellt med handlingen i övrigt att göra och då gjorde den ju ett utmärkt jobb då vi blivit uppfyllda och upprymda av Ljusbärarens sköna ondskefulla lusta.

"Jag tror Satan kommer att straffa mattekärring för det där..."

Efter denna inledning följde en rätt skön rulle full av ologiskt handlande och korkat beteende. Manuset var med andra ord inte helt solitt men i detta sammanhang spelar ju det mindre roll. Huvudsaken var ju att bjuda på en frodig spansk trädgård i form av den ena människobusken efter den andra. Ja, t o m ett ollon kunde skymtas. Innan ni drar slutsatsen (oavsiktlig ordlek) att detta var någon slags ockult porrfilm kan vi ju nämna att det endast handlade om lite skön eurosleaze med nakna människor som krälade på varandra inuti ett pentagram. Fråga: Varför berättar man i filmens inledning att Ana är gravid i fjärde månaden när detta senare visar sig vara helt irrelevant? Här trodde man förstås att man planterade ett framtida barnaoffer. Ack, vilken besvikelse...

BETYG: 4/7 I all sin dumhet och förutsägbarhet är detta ändå en rätt skön film med en trevlig euroskräckkänsla och nakenhet är ju nästan aldrig fel.

Ett glatt främmande par bjuder in på ost och vin. Swingparty!!!

Värdinnan har lite taskigt bordsskick.

"Jag är gravid. Hörde jag en skål bitches!?!"

Ett fint halsband.*

Skön design på det kaffebordet.

Skål för Jesus!

"DÄR är glaset."

"Hörde att du är på smällen. Ta en sup vetja!"

Inte Jesus.

"Blir så jävla röksugen av den här graviditeten."

"Haru eld?"

Ett misslyckat våldtäktsförsök är ingen anledning att avbryta den mysiga vistelsen.

Extrem ballhojta.

Den var verkligen fin - deras nya meditationsmatta.

De blev alldeles febriga vid åsynen av den vackre avklädde herren.

Holy boner! Jesus överhettar.

Aftonens "Deep Red"-ögonblick.

Zombie i Satans namn.

Gemytligt värre.

 Tyvärr endast introt på filmen - på originalspråket dessutom.


*Nämen se vad här vad en av Udda Films medarbetare äger då...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar