What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 2 juni 2015

THE STREET FIGHTER (1974) Japan, 91 minuter. Regi: Shigehiro Osawa.Sir Väs

"Snart får du titta. Ti-hi."

Behöver man en oslagbar kampsportande mördarmaskin är Terry (Sonny Chiba) rätt man för jobbet. Detta tar både Yakuzan och maffian fasta på när de vill ha en man för kidnappningen av en rik arvtagerska. Terry avvisar dock jobbet och behöver därmed likvideras för att han vet för mycket. Han tar då all sin expertis och lierar sig med arvtagerskan istället.

Sonny Chiba gör sin Kalle Anka-Bruce Lee.

Denna superklassiker var det verkligen hög tid att se och självklart var förväntningarna högt uppskruvade trots att vi på Udda Film inte är överförtjusta i asiatiska rullar - med vissa undantag.

Unga japaner blir helt förfärade.

Tyvärr belönades inte vårt öppna sinne så detta är en typisk sådan där rulle som man skulle ha älskat om man såg den första gången som liten. Nu tycker vi snarare det är tröttsamt med Chibas överdrivna väsande och karateposerande. Det är snudd på jönssonligannivå på det beteendet. Förmodligen sanslöst roligt om man är 12 år, vilket även Chibas sidekick måste vara i infantila ögon. Ja, han har en servil mupp med sig som han hunsar och sådant vill man ju gärna vara utan.

Ett klassiskt fall i bästa Batman-stil.

Det underhållande och roliga i filmen är givetvis våldet. Förutom det sedvanliga kung fu:andet och diverse spastiska kampsportposer blir det en del ultravåldsamma sekvenser av riktig cartoon-karaktär. Då gör det inte ens något att blodet ser ut som röd kebabsås.

Death by tacosås.

Annars är detta en rätt så tråkig rulle med ett antiklimaktiskt slut.

BETYG: 3/7 Generöst betyg och då bara för skojiga våldsinslag.

Chiba är subtil.

Här går han in i sin kvävningsväsning och gör förmodligen på sig lite samtidigt.

Den klassiska x-ray-knocken!

Fontänspya?

En kåt svart kille.

En känslosam Chiba.

Trailer

Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar