What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 oktober 2015

BANANA MOTHERFUCKER (2011) Portugal, 16 minuter. Regi: Fernando Alle & Pedro Florêncio.Skojig tradition förs vidare

Filmteamet beger sig ut i djungeln.

Ett filmteam ger sig ut i de sydamerikanska djunglerna för att göra skräck. Föga anar de vilken verklig terror de väcker till liv.

Intressanta detaljer på den kartan.

Den här lilla kortfilmen är en uppenbar komedi i klassisk splatteranda à la Bad Taste" med vinkar till klassiska skräckfilmer såsom: "Evil Dead", "Terror på Elm Street" och "Hajen". Låter det tråkigt? Ja, inte speciellt originellt kanske men twisten här är att det är bananer som står för blodutgjutelsen. Det skulle fortfarande kunna vara fånigt på ett dåligt sätt men filmen vinner på sin hysteri. Under allt det Monty Pythonska splattandet skriks det en helvetes massa och det är alltid roligt när det görs på rätt sätt och det lyckas dessa portugiser med. Hysterisk inlevelse är bra.

State of the art-prylarna är med.

Bonus också för fina inspelningsplatser med den vackra regnskogen som backdrop under första hälften av filmen. Tempot är bra och goren är minst sagt pajig i sin billighet.

BETYG: 4/7 Klarar sig med nöd och näppe förbi komedidöden med skön hysteri.

En sån där plats...

Djingis Khan är med.

Läge för ett "Är det en banan du har i fickan..."-skämt.

Hysteriskt skrikande.

En fasansfull död.

Lidande och smärta.

Ett Monty Python-ögonblick.

Locations, locations, locations...

Den känner ni igen.

UV-strålningen är en bitch. Akta er för solen kids!

"VARFÖÖÖR!?!" Eller bara: "AAAAAAAAARRRGGGGGHH!!!!"

TrailerHela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar