What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 30 oktober 2015

ALL HALLOW'S EVE (2013) USA, 83 minuter. Regi: Damien Leone.Recyclad antologi

Den här typen igen.

Det är allhelgonahelg och Sarah (Katie Maguire) är barnvakt åt två ungar. Barnen smaskar i sig kvällens skörd av godis de tiggt till sig men i den yngre pojkens godispåse ligger även ett gammalt VHS-band som någon okänd person har lagt dit. När de börjar titta på filmen är det en serie kortfilmer som har en mordisk clown som gemensam nämnare. Läskigt värre - särskilt som det börjar hända mystiska saker i huset...

Vi fyller ut med lite bilder från "Night of the Living Dead" eftersom den inte är copyright-skyddad.

Happy köpmannahelg allihopa! Vi bidrar som vanligt med en adekvat rulle tillägnad denna kusliga* helg. Här har vi alltså Damien Leones första fullängdare och den var vi nyfikna på efter att ha sett Terrifier (2011). Nu visade det sig att det här med fullängdare är en sanning med modifikation. Egentligen är detta en antologi med till viss del gammal skåpmat.

Anledningen till att medlemmarna i Ghost har masker.

Ramverket är handlingen beskriven ovan men sedan dyker vi ju in i VHS-filmen karaktärerna i diegesen tittar på och här bjuds vi på underhållning i klart skiftande kvalitet. Första kortfilmen är en återanvänd rulle regissören gjorde redan 2008 och den är ingen höjdare med uselt skådespeleri och pajig skräck-makeup. Andra kortisen är ännu fånigare med någon slags -SPOILER ALERT- utomjordingsinvasion där clownens medverkan är oerhört krystad och förutsägbar. Den sista kortfilmen hade vi redan sett och det är den vi nämnde ovan. En helt klart mycket bättre kortfilm än de övriga. Avslutningen på själva ramverket är föga överraskande och det känns en smula snopet att vi redan sett det som är filmens höjdpunkt. Synd, då vi trodde att Leone kanske hade tagit ytterligare i kliv framåt i sin utveckling. Tvärtom har han ramlat ner i någon slags recycling-container.

BETYG: 3/7 Tar man den redan recenserade kortfilmens 5:a och adderar resten får vi tyvärr en subtraktion.

Tokroliga clowntricks!

En pajig och ganska fjollig Satan.

Tjejerna tycker det är superläskigt.

En klart organisk arm...

Fascinerande värre.

Vad nu? Tetsuo med ångest?

Halloween-pyssel vi känner igen från förr.

Kusligt som fan.

Trailer

Hela filmen i någon slags 78-minutersversion.

*Kusligt hur mycket pengar man tjänar på att sälja crap så här års...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar