What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 21 oktober 2015

NIGHT OF THE SORCERERS (1974) Spanien, 85 minuter. Regi: Amando de Ossorio.Vampyrer och skator i Afrikas djungler

Exotiskt värre! Men vad ska han med piskan till?

Några forskare med fagert sällskap beger sig ut i den afrikanska ödemarken för att undersöka varför elefantbeståndet krympt så drastiskt. Vad de inte vet är att alldeles i närheten av deras läger ligger en voodoofferplats gömd i djungeln. Under nätterna vaknar de döda till liv och ger sig ut för att fylla leden med vackra unga kvinnor.

Okej.

I den här rullen bjuder Amando de Ossorio på en variant av sina berömda levande döda tempelriddare. Dessa är här ersatta av zombifierade afrikanska voodoopräster. Inledningen är en frontal sleaze-attack med infödingsexotism, piskande av kvinna och en smärre våldtäkt innan det är dags för ritualmord. Som grädde på moset får vi en hederlig gammal massaker. Skojigt värre!

Plötsligt dyker kolonialimperialisterna upp.

Damerna i filmen är heta 70-tals-babes och lättar gärna på paltorna innan de drar på sig vampyrtänderna (!) Ja, av någon anledning förvandlar ritualmorden dem till "leoparder". D v s sexiga brudar i leopardbikinis med vampyrtänder. När de på natten ger sig ut i djungeln skuttar de lekfullt fram i ultrarapid. Det var fan bättre förr!

Nutid. Nu är det andra typer som smyger i bushen.

De subtila effekterna i våfflan är roliga då man begagnat sig av det sedvanliga tricket att filma nattscenerna på dagen och sedan blåtona bilderna. Inget konstigt med detta även om ljussättningen är påtagligt inkonsekvent på "natten". Nej, det roliga är ljudeffekterna. Av någon anledning börjar en skata kraxa hysteriskt natteitid i den AFRIKANSKA djungeln. Okej, så det finns kanske skator i norra Afrika men knappast i centrala Afrikas djungler. Gulligt är det i alla fall.

BETYG: 4/7 Trots en del sköna detaljer är detta ingen exceptionell sleaze- eller skrattfest men ändå klart sevärd.

Ett par älskar på stranden.

Och en kvinnlig fluktare för att bryta stereotyperna lite.

Dessa döda präster. Att de aldrig kan vila i frid.

Piskan har gått i arv.

Hygienen är viktig när man är på expedition. Även gemenskapen.

Vildsint rovdjur lurar i busken.

Livet efter döden: Lekfull gogodans i slow motion.

Den mänskliga anatomin: Luftstrupe, matstrupe...öhh...urinrör?

Trailer

Exotisk ritual.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar