What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 15 november 2015

BLOOD SACRIFICE (2012) USA, 44 minuter. Regi: Gary Whitson.Låt hjärtat vara med

Jajamensan! De har överlevt i branschen tack vare den fantastiska kvalité de presenterat genom åren.

En mördares avhuggna huvud tar kontroll över första bästa person som kan assistera honom i den magiska riten där fyra kvinnohjärtan behövs för att förflytta hans fångade själ till en frisk kropp.

W.A.V.E:s FBI-varning är lite roligare än andras.

Autoryggdunkar är på sin plats då Udda Film firar sin 6-årsdag idag. Hurra och grattis till oss själva för att ha spridit denna lågkultur till så få knappt intresserade människor! Vad kan vara mer passande än att dagen till ära recensera en W.A.V.E.-film? Nej just det. Here goes!

När filmen rullar igång påminns vi om att de då - 2012 - firade 25-årsjublieum och de är still going strong. Förbluffande, minst sagt. Dels för att det finns marknad för och ork att göra dessa filmer och dels för att hantverket inte utvecklats en millimeter på TJUGOFEM ÅR! Här på Udda Film älskar vi dessa faktum. Fortfarande vansinnigt uselt efter mer än 25 år i branschen. Stående ovation för det.

En ung (1994 spelades inledningen in) Laura Giglio i slitsade hotpants och en fräsch Dave Lee med läcker redneck-hockeyfrilla.

Vi undrar försiktigt vilken sunkig fetisch man försöker tillfredsställa i denna våffla när offren först sänks ned i gyttjebad, men senare verkar fokus läggas på strypning istället. Eller är det kanske att skära ut hjärtan som är "upphetsande"? Alla tilltag utförs i alla fall på det mest icke-övertygande sätt man kan tänka sig och det är en bragd att hitta så talanglösa människor att ställa framför en kamera. Ta till exempel strypandet. David Lees händer nästan hovrar runt halsen medan kvinnorna "agerar" kvävning. Vi gillar även formeln man arbetar utifrån när ett hjärta ska skäras ut ur kroppen. De döda kvinnorna får alla en närbild på sina fejs och har blivit tillsagda att skaka på huvudet när mördaren skär ut organet, för då ser det väl verkligare ut... Ha ha, underbart.

BETYG: 4/7 Ja, vi var verkligen på humör för den här dyngan så betyget blir svindlande högt för den avföringshög.

Mer känsloyttring än så här förmådde inte den unga damen innan hon lugnt lade sig ner och "svimmade".

Här blir det lerinpackning of death.

Detta är ingen dokumentär men det bjuds ändå på talking heads.

Pappan har lite svårt med hur man ska visa ömhet till dottern.

Att gå på spa måste vara livsfarligt.

Nutid (2012) och Laura har lagt ut lite. Lyckligtvis är det på rätt ställe. Dave har tyvärr fimpat sin väsbynacke.

Miss Pandora gör en insats och med det namnet måste man väl vara en duktig skådis?

Jajamen!

Laura har köpt roliga leksaker och kameramannen blir så distraherad att han inte märker smutsen på linsen i höger bildkant.

Ånej, har den där jävla Keyser Söze varit igång igen?

Med fantastisk inlevelse börjar Dave strypa Laura.

Payback beyotch!

Det roliga här är att Lauras bakdel har ett eget liv. Vem fan behöver twerkande?

Nej, så vitt vi vet har inte Tracey Lixx någon andra karriär som metal-musiker i något L.A.-band men man kan undra varifrån hon fått så såriga knän. Arbetsskada..?

Synd att fettfläcken på linsen ska distrahera när Dave (i slutet av filmen) äntligen börjar bli varm i kläderna och bjuder på en skvätt inlevelse.

Tur att han lyckades plocka ut hästhjärtat ur Laura trots att hon behöll toppen på.*

Nähe då, Inget videoklipp denna gång.

*Laura är en av få W.A.V.E-tjejer som aldrig näckar. På sin höjd blir det någon våt t-shirt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar