What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 2 november 2015

ZOMBIES & CIGARETTES (2009) Spanien, 17 minuter. Regi: Iñaki San Román.Inget nytt under apokalypssolen

Så som det brukar se ut i apokalypstider.

Inte ens när ett zombieutbrott inträffar i ett varuhus kan Xavi (Samuel Viyuela) låta bli att försöka imponera på Carol (Aroa Gimeno).

Världens ärligaste glassförsäljare förklarar varför han höjt priset.

Ännu en dussinzombiekortfilm landar i vår ruta och inte heller denna har något speciellt att tillföra genren. Visst, en ovanlig detalj introduceras men det är verkligen inget som får oss att höja på ögonbrynen. Tvärtom kan vi säga att titeln är ganska vilseledande då man särskilt i slutet förväntar sig att cigaretter kanske plötsligt ska servera en twist. Nope, icke så. Upplösningen är otroligt platt och föranleder ett välförtjänt: "Jaha?".

Plötsligt blir allt skogstokigt.

Annars är lillvåfflan relativt välgjord med schyst foto och ljus. Just med kamerarörelser har man skapat en atmosfär av hysteri. Mängden gore är obefintlig, vilket är lite udda i en zombiefilm, men man har lyckats bra med att klippa runt sådana potentiella scener.

BETYG: 3/7 Ja, trots gnället blir det en svag trea p g a välgjordheten*.

Ett alfa-asshole väcker mer intresse hos Carol än vad Xavi gör.

Där är hon igen. Här ser hon mer ut som en Bava-demon än en zombie.

Ja okej då, det röks en hel jävla massa i filmen.

Trailer

Hela filmen

*Nytt substantiv att lägga till i ordlistan?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar