What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 17 november 2015

ZOMBIE SKATEPARK BLOODBATH (2011) USA, 9 minuter. Regi: Ben Stoddard, Dave Ehrenreich & Liam Mitchell.Skate and die!

Skönt att de här söta små liven överlever apokalypsen.

De lokala skejtarna får en dag oväntat och ovälkommet besök i sin skejtpark av främlingar som dessutom råkar vara döda och hungriga på människokött.

En sexig zombie.

Utan att ha någon större koll på de unga herrarna som gjort filmen antar vi att de är ett gäng som vanligtvis gör skejtarvideor men som beslutade sig för att ha lite skoj och göra en liten film lagom till Halloween. Och skoj har de.

Dregen har lagt guran på hyllan och börjat skejta.

Vi är ju inte direkt vrålförtjusta i alla dessa zombiekomedier men den här lillvåfflan har rätt skön attityd och vi skrattade faktiskt högt ett par gånger. Tonen sätts definitivt i spyscenen som är ganska dåligt gjord men dock med flit. Vi älskar den nonchalanta tonen den punkiga skejtaren säger "Hey motherfucker. You killed all my friends!" Slutscenen är också smått briljant när -SPOILER ALERT- vi bryskt rycks ur filmens dieges och plötsligt hamnar i ett bakom scenerna-klipp. Snyggt!

Dagens ungdom.

Precis som spyscenen är makeupen och goren ganska halvdana men det känns helt okej i detta sammanhang. Tempot är rappt och det märks att man samlat på sig klipparerfarenhet från alla skejtvideor. Man lyckas även smyga in tokerier som ett Wilhelm scream och en sampling av Vincent Price-garv på audiospåret.

BETYG: 5/7 Cool liten zombiekomedi (för en gångs skull...)

Så hipster att filma med denna gamla häck.

Han har en rätt så diskret hoodie.

Det här håller på ett tag. Undra vad han har svalt?

Den här snubben kanaliserar Anthony Kiedis karaktär i "Point Break".

Ser inte ut som Vincent Price men låter däremot som densamme.

Är det ett finger vi ser där i hjärnan?

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar