What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 9 november 2015

THE MANIAC PROJECT (2010) Storbritannien, 74 minuter. Regi: N. Andrew Elliot.The piece of shit project

Ser det coolt ut? Det är det inte.

Överallt finns det psykotiska mördare och ett ondskefullt geni ser till att exploatera detta faktum genom att arrangera en mördartävling där ett gäng utvalda galningar får slåss till sista blodsdroppen.

Karaktären som låter som Troy McClure flankerad av de som förmodligen var de enda som fick betalt.

Man kan göra rolig film utan någon budget som helst men då krävs det en del bra idéer. Tyvärr är det precis vad som saknas i denna roliga timmenvideo. Istället har man urinerat på konceptet kill your darlings och slängt in så mycket "coola grejer" man bara kunde komma på.

Skojsigt som tusan när han kissar på sig...

Filmen öppnar med ett gäng fejk-trailers som kanske är lite småroliga på sina ställen och dessa visar sig sedan ha betydelse för huvudfilmen då ett gäng karaktärer presenteras här. Inte så jättedum idé. Sedan följer ett långt segment där man förbereder The Maniac Project och slutligen kan spelen börja.

Återigen, ser långt intressantare ut än vad det är.

Under förberedelsepartiet är filmen någorlunda uthärdlig men föga rolig med karaktärer som låter som Onkel Kånkel eller Troy McClure från The Simpsons. Här har man även slängt in  ett par brudar i endast trosor för att hålla intresset uppe. Kanske även för att distrahera från det faktum att denna "blodiga" mordtävling innehåller så lite gore?

"Missing scene" ersätts med topless-brud och den sovande publiken halvvaknar.

Under själva tävlingspartiet blir man bara irriterad över vilket ointressant crap man tittar på och fanns det någon som helst tvekan över vad slutbetyget skulle bli cementeras det under eftertexterna när huvudkaraktären börjar dansa riverdance.

BETYG: 1/7 Ointelligent fanboy-fest som passar bäst som internt skämt för de berörda.

Tokroligt igen.

Nix, inte kul här heller.

Trailer

En lång trailer. För att ni behöver det.

Outtake.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar