What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 23 november 2015

SCHOOL OF HARD GORE (2008) Finland, 4 minuter. Regi: Cristal Alakoski, Teemu Kilpi, Pietari Svväjärv & Ville Lamminmäki.För lite kosken?

Mobbning i skolan.

En snubbe blir svårt mobbad i skolan och när han börjar träna på gym får han oanade krafter.

Mobboffret tränar ihjäl sig?

Finsk claymation. kan det vara något? I det här fallet får man definitivt säga nej. Att ett gäng på fyra personer inte kunde komma upp med någon bättre idé än denna ger stöd åt teorin om för många kockar. Alternativt har de arma finnarna fått för lite koskenkorva* för att släppa lös kreativiteten.

Och vaknar till liv som någon slags blodtörstig hulk (???)

Det här är dåligt gjord leranimation, vilket man skulle kunna förlåta om det fanns någon rolig idé bakom det hela men tyvärr är det bara ett korkat staplande av våld och ologik. Vi har naturligtvis inget emot meningslöst våld men det måste ju göras på ett roligt sätt. Det här känns bara som att en treåring skrivit ett manus som sedan filmats i en handvändning. Det här är så amatördåligt att t o m ljudeffekterna (och bristen på dem) används utan tanke.

BETYG: 1/7 Tillbaka till bastun boys och om inte ut förrän ni har en idé.

Våld med dåliga ljudeffekter inleds.

Varför blir denna mobbare glad när han får armen avsliten?

Hå hå ja ja! Kulissen "rasar" och avslöjar en kopia av "Eyes Wide Shut" och Stanley Kubrick vänder sig i sin grav.

Nix. Ingen video denna gång och det är väl knappast någon som gråter för det.

*Ja, det är skrivet i sten: Alla finnar är råfyllon och alla vi svenskar är superfjollor...2 kommentarer:

  1. Hej, var har detta material hittats? Materialet är inte ämnat för offentlig distribution, och detta bryter mot upphovsrättslagen. Jag uppmanar er att ta bort inlägget så vi inte behöver anmäla denna sida vidare.

    SvaraRadera
  2. Sådär ja käre Anonyme Upphovsman. Av en slump fick vi syn på dina klagomål och eftersom du inte tror på devisen "all reklam är bra reklam" respekterar vi dina önskemål så fint framförda under hot. BTW, är omslaget till "Eyes Wide Shut" också under er upphovsrätt? Puss och kram från redaktionen.

    SvaraRadera