What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 5 november 2015

THE RIVALRY (2014) Kanada, 26 minuter. Regi: Maxime Normandin.Vänstra är dåligt

Psykbryt!!!

En ung kvinna (Natalie Plouffe) får ett totalt psykbryt när hennes älskare vill klippa banden och överge henne till förmån för hans familj. Något inom henne kräver hämnd.

Då dyker en märkligt sminkad tjej plötsligt upp.

Normandin bjuder oss här på en något våldsammare och galnare version av "Fatal Attraction" där vansinnet illustreras av en slags demoniserad version av kvinnan själv. Nästan som en pajig Captain Howdy. Ja, tanken är god med det onda hjärnspöket men gestaltningen av det känns ganska fånig. Vi känner oss även besvikna över hämnden där -SPOILER ALERT- det finns åtskilliga tillfällen för vår sjuka huvudperson att ta livet av den lilla flickan men istället tillåts hon nästan fly i en väldigt ologisk sekvens.

Jaså ängslig nu din horkarl? Så går det när man vänstrar.

Våra klagomål till trots är detta en hyfsad kortfilm som känns brutalare än den är p g a antydda dåd och sköna redskap. Vi gillar även att källaren i huset påminner oss om Dr. Freundsteins krypin i "Huset på Kyrkogården". Nåja, långsökt kanske men vi blir alltid glada när vi tänker på den klassikern.

BETYG: 4/7 Stundtals fånig men ändå helt okej kortfilm.

Precis.

Time to get biz-ay.

Vad gör tant?

Pyssel, knep och knåp.

Märkligt att stänga in ungen och spika igen dörren och sedan förvänta sig att barnet ska komma springande när man ropar.

Dagens HBTQ-teckning, för vad är det egentligen mamma har mellan benen?

Lite barn-bondage*.

Perfekt utförd självförsvarsblockering.

Se - det blev bara några skråmor.

Hela filmen.

*Seså, lugna ner er nu. Det var ju bara ett skämt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar