What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 15 mars 2016

ANGER OF THE DEAD (2013) Italien, 16 minuter. Regi: Franceso Picone.Klart man lackar om man är hungrig

Lackandet börjar.

När en alldaglig fika på ett kafé förvandlas till ett köttätande kaos är det signalen för en zombieapokalyps. Alice (Serena Bilanceri) och Nicholas (Federico Mariotti) försöker senare överleva i en livsfarlig värld. Frågan är dock om zombiehorderna är det största hotet.

Att det alltid ska bli så jävla stökigt under zombieapokalypsen.

För att vara en 0-budgetfilm skjuten på Cannon 600D är det ett imponerande hantverk. Ljudbearbetningen och framför allt musiken av Riccardo Iacono höjer denna kortfilm till riktigt respektabel nivå. Man kör mycket skakig kamera med hög slutarhastiget för att få en nervig "Rädda Menige Ryan"-känsla. Vi kan dock tycka att det blir lite mycket av det goda i det fallet.

Arg.

Vi är inte heller stormförtjusta i neozombierna med sitt morrande som i vissa fall går från töntigt "Walking Dead"-kräkväsandet till rena djurmorren. Självklart är neozombierna av den springande varianten också. Makeupen på de "arga" zombierna känns också sisådär men om sammanhanget verkligen är 0-budget kan detta verkligen ursäktas, tillsammans med det annars så avskyvärda CG-blodet. Ni förstår, hantverket är så pass bra att man faktiskt har svårt att tro att det är en ultralågbudgethistoria. Kudos för det.

Förbannad.

Och så det viktigaste - storyn. Här känner vi oss inte ett dugg engagerade. Visst visst, människor är de värsta hoten men det är inget nytt. De jobbiga avslöjanden som antagonisten exponerar bryr vi oss inte heller om så sammantaget lämnar vi den här rullen med en axelryckning och applåderar bara hantverket.

BETYG: 3/7 Snygg 0-budget men inte mycket mer.

Ursinnig.

Hippiezombie klädd i blåbärssoppa.

Postapokalyptisk fotfetisch.

Närhet mellan män.

Trailer

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar