What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 3 mars 2016

AT THE END OF THE DAY (2011) Italien, 93 minuter. Regi: Cosimo Alemá.I skogen kan ingen höra dig kriga

Achtung Minen!

Ett kompisgäng ger sig ut i skogen för att leka lite låtsaskrig med airsoft-vapen. De råkar välja en plats där ett gäng ex-soldater har sina privata jaktmarker och av en händelse har dessa just tröttnat på att jaga byrackor och är sugna på något mer spännande villebråd.

Ett gäng ungdomar på väg ut i skogen? Ja ja...

Denna våffla är även känd som "War Games" och ska då inte förväxlas med hollywoodklassikern med samma namn från 1983. Det lär dock inte vara någon risk då denna är en i raden av "Deliverance"-wannabees och inte någon familjevänlig dataintrångsrulle.

Tecknet betyder "stanna", men så stanna då.

Alemás långfilmsdebut inleds lovande med några schysta bilder på två väderbitna män som gräver ner minor i marken. Snyggt foto och skön varm färgbearbetning. Det går tyvärr bara sekunder innan man stör sig och då på dialogen som drunknar i omgivningens ljud. Detta visar sig vara ett återkommande problem genom hela filmen och beroende på vilken karaktär som talar är det ibland omöjligt att höra vad de säger.

Doggie ser ut att smida lömska planer.

Vidare är väl manus och regi inte helt klockrena med märkliga beteenden från karaktärernas sida i vissa livsfarliga situationer men sådant kan vi ju ha överseende med i en sådan här typisk klichérulle. Då är väl snarare problemet att man inte bryr sig ett skit om vad som ska hända med karaktärerna och att slutet är så förutsägbart att inte ens Neville Chamberlain* skulle kunna bli vilseledd.

"Apport!"

Soundtracket är dock schyst och består mest av atmosfärisk ljudbild med distade ljud, ibland avbruten av kontrapunktisk skönsång. Man har även hittat fina inspelningsplatser i Roms närområde som man utnyttjat på ett bra sätt och den vackra naturen med ruinerna utgör en bra skådeplats för katt och råttaleken.

BETYG: 3/7 Vi får väl säga stark trea då man i alla fall slipper bli uttråkad.

"Spela död." Eller?

"Fy fa-an! Nu har nån jävel fjärtat igen."

"Aj, det gör ont."

Frenesin. HATET!

Grodan Boll. Uwe Boll... (Förlåt)

Ha ha. Snygg passning Alemá.

Ve o fasa! Psykopaterna är orienterare!!!

Trailer

*Brittisk premiärminister som är mest känd för att ha hojtat "Peace in our time" när han kom hem med ett avtal påskrivet av Hitler där denne lovade att inte göra fler territoriumanspråk...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar