What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 23 mars 2016

BROTHERHOOD OF DEATH (1976) USA, 77 minuter. Regi: Bill Berry.Brotherhood of poo

Ja, övergången till en basketkarriär från NFL kanske hade varit en bättre idé.

Ett partyglatt gäng svarta killar hamnar i trubbel med en vit snubbe under en blöt kväll. Eftersom de befinner sig i djupaste Södern har de snart hela Ku Klux Klan efter sig. Deras flyktplan består då i att ta värvning och snart finner de sig i strid på liv och död i Vietnams djungler. När de efter lång tid kommer hem igen är saker oförändrade och när ett svart par attackeras av klanen och dessutom den svarte pastorns försök att få de sina att rösta brutalt slås ned bestämmer sig de numera krigshärdade veteranerna att slå tillbaka.

De vitas HAT!

Här på Udda Film är vi glada blaxploitation-entusiaster så även om denna film inte hade den sedvanliga storstadsinramningen kunde det väl knappast bli ett fiasko...eller?

Le Tari har en duktig jävla mustasch!

Man blir snabbt varse att denna rulle inte har någon större budget. Synd bara att regi och skådespeleri matchar kvalitén på de tveksamma "djungel"-exteriörerna och inklippta arkivbilderna. Tydligen är det ett gäng NFL-lirare som spelar i filmen, vilket skulle förklara det superstyltiga agerandet. De har definitivt inte samma talang som Fred Williamson. Vi tror dock inte att Bill Berry har något förflutet i NFL och ändå matchar han uselheten med sitt manus och sin regi. "Vietnam"-partiet av filmen är riktigt infantil och kalkonartat. Inte konstigt att det bara blev den här och en film till för Berry som ansvarig.

Hello Vietnam.

En rolig detalj är att klanmedlemmarna har ett funkigt ledmotiv så effekten av detta blir smått komiskt kontrapunktisk då man snarare förknippar sådan musik med de karaktärer protagonisterna utgör. -SPOILER ALERT- Slutstriden är rätt roligt pajig också när våra vänner tillämpar tricks de lärt sig i 'Nam. Vi är dock besvikna på att de aldrig verkställer sitt hot om valmöjligheten deras fångar har. Lamt.

BETYG: 2/7 En blaxploitation-flopp hör och häpna! Riktigt dålig lågbudgethistoria detta.

En kanske inte helt vanlig vietcong-taktik.

Fest utan tjejer är alltid bäst.

Ett klassiskt rape-fejs.

Grabbarna har varit på stan och köpt nya fräscha kläder.

"Alla som vill 'kill a honky' räcker upp en hand."

I Smithfield är de så hardcore att de lägger till ett extra "K"! F ö en autentisk skylt som enligt uppgift plockades ner först 1977.

Det är något väldigt gulligt över den här bilden. Betänk att det även spelas en funkig basgång till denna scen.

"Yee-haw! Makin Murica wha-eet again."

"White...*burrrrrrp*...power!"

"So I washed it with my red shorts. What's it to ya!?"

"I love you Donald Trump."

Garanterat opraktisk mustasch.

"He gon' save Murica... Haw haw."

"Jimmie Åkesson, SHA LA LA LA LAAA!!!"

Oops, där har vi kabeln till squibben. Eller så sket han ut sin binnikemask när han dog.

ACAB!

Filurer i natten.

"Klausmen"? Aha! De tillhörde inte klanen utan var bara Klaus Meine-fans.

Trailern är, som alla säger, bättre än filmen. Under klanmötet kan ni höra den funkiga basgången.

Det är alltså inte den här discoaktiga låten vi talar om.

Och här har ni hela rullen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar