What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 16 juli 2018

THE PURGE: ELECTION YEAR (2016) USA/Frankrike, 109 minuter. Regi: James DeMonaco.Lite som vårt år i Sverige

Det är en riktigt "killer playlist" han har där...HEY-O!😑

Det är valår i Amerikas förenta stater och senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) har seglat fram som en mycket farlig motståndare till NFFA-regimen. Hon vill dessutom avskaffa den annalkande årliga Purge-natten. För att försöka eliminera detta hot tillkännager NFFA att denna Purge-natt är alla människor giltiga måltavlor, till skillnad från tidigare när folk med höga poster i samhället undantogs. Detta öppnar då upp för ett välplanerat attentat mot senatorn. De har dock inte räknat med ex-snuten Leo Barnes (Frank Grillo) som numera är senatorns säkerhetsansvarige.

Så HÄR glad kan man bli när Purge-aftonen nalkas.

Den senaste "Purge"-filmen har just dykt upp på bio så vi tyckte det var passande att ta en titt på denna film som kom innan och är tredje delen i serien efter The Purge (2013) och The Purge: Anarchy (2014) Det råkar ju dessutom, som ingressen redan skvallrat om, vara valår här i Sverige så det är ju också en lite krystad och långsökt anledning att se våfflan.

Nej, detta är fortfarande korsningen Broadway/7th Street i Los Angeles. Inte Washington.

Första filmen var vi ju inte jätteimponerade av med andra delen var ju ett riktigt lyft så det var med viss förväntan vi drog igång denna tredje del. Det börjar bra med skön musik i form av den uttjatade T-Rex-dängan "20th Century Boy" tätt följd av Parliaments "Give Up the Funk". Det räcker för att få Udda Film-redaktionen på gott humör. Efter en ganska snabb presentation av huvudkaraktärerna drar sedan denna moderna variant av "The Warriors" igång. Det politiska budskapet är glasklart. Kritiken mot högerns vapenfetischism och människoförakt är allt annat än otydlig. Tyvärr är det väl inte mycket som är otydligt eller överraskande heller. Det är väldigt svart och vitt och för att verkligen trycka ner budskapet i halsen på oss har legosoldaterna regimen anlitar för att jaga senatorn diverse nazi-patchar på sina uniformer. LOL.

Många anstränger sig ordentligt för att göra det till en minnesvärd natt. Ja, t o m en fin overhead spotlight har man riggat upp!

Trots att man inte bjuder på någon som stimulerar intellektet och väljer ett extremt traditionellt berättande, komplett med den manlige riddaren som räddar den utsatta kvinnan, är detta ändå en härlig åktur som aldrig blir tråkig. Denna domedagsstämning som infinner sig är alltid lika härlig och det är trots allt lite kittlande hur alla dessa vansinnesdystopier som dyker upp nuförtiden, TV-serien "The Handmaid's Tale" är ett annat lysande exempel, inte alls känns så långt borta som de flesta skulle vilja föreställa sig. När saker går åt helvete går det oftast fort.

BETYG: 5/7 Mycket svag femma får vi väl säga då detta bara handlar om kittlande underhållning.

Partying 'Bama style. Yeeee-haw!

Ja det är precis vad det är.

Ett gäng foxy killers in da hiz-ouse.

Det som är orealistiskt med filmen är inte att folk skulle ge sig ut och mörda varandra urskiljningslöst utan...

...att så många människor skulle ha så fantasifulla och skojiga masker! Det är ju troligt med den fårskocksmentalitet som regerar. Pfffthhh...

För att vara legoknektar har de väldigt tydlig politisk inriktning.

Är det Ariska Broderskapet eller är det NMR:s kandidater till kommunfullmäktige i Kuttaboda?

Ryssen kommer!

Ironiskt utspökade. Undra vad filmmakarna syftar på med det...HINT HINT!!!

Foxy bitchaz be back yo!

Vi tänder mest på bruttan till höger. Vad gulligt att de har bedazzlat sina cirkelsågar.😘

De ser lite stela och lealösa ut de där "människorna".😁

När en del är ute och partar skallen i bitar väljer andra att ha en lugn mysig natt framför brasan.

Vad fint de har pyntat Herrens hus.

Nja, sänk armen ett par grader bara och sen slutar du spreta med fingrarna så är du hemma. Lycka till!

Kliniskt och fint. Patrick Bateman skulle vara stolt.

Vad är det där för zombiepräst? (Fint nagellack har han i alla fall...)

"V-va fan..? Ä-äru bög eller???"

"Mmmmmmm...aahhh. Han ÄR bög! Winning!"

Trailer

Lite bonus-funk fo' all-a-y'all muthafockaz!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar