What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 2 juli 2018

THE SISTER OF URSULA (1978) Italien, 95 minuter. Regi: Enzo Milioni.Sleaze på Amalfikusten

Skåda!

Två systrar checkar in på ett exklusivt hotell på den vackra Amalfikusten. Dagmar (Stefania D'Amario) försöker ta hand om sin syster Ursula (Barbara Magnolfi) som är traumatiserad efter deras fars död. Ursula har dessutom obehagliga föraningar om ond bråd död och dessa visar sig stämma då människor hittas mördade på brutala vis. Det värsta är att Ursula även spår Dagmar en obehaglig framtid.

Lugn, det dröjer bara tre minuter innan första "pälsmössan" luftas.

Nej, det är inte så övernaturligt som det kanske låter och den här så kallade giallon (Okej, det finns en ansiktslös mördare med läderhandskar...) kom som ni ser under genrens dödsryckningsperiod. Vad gör man när folk börjar tröttna på en genre? Debutregissören Milioni valde att köra på säkra kort och slängde in tonvis med nakenhet och sleaze. Man skulle kunna säga att filmens främsta fokus är skönhet. Dels har vi den fantastiska Amalfikusten som backdrop (även om man borde kunna göra ett bättre jobb med gradingen på filmen) och dels en massa sköna nakna kvinnor (och några snubbar).

"Får jag fresta med lite gialloblask?" Notera även askfatet.

Mordhistorian är långt ifrån kittlande så sleazet fyller en viktig funktion. Våldet är inte heller överdrivet brutalt då det mestadels är off screen. Det är bara när vi ser de nakna kropparna som ser ut att ha dött av mens som vi förstår att morden har varit av sexuell karaktär. Vad man inte har i gore kompenserar man istället med sex. Jodå, det är väldigt frikostig softcore och Vanni Materassi som spelar hotellägaren ser vi vispa med tungan i röven på Yvonne Harlow. Vi känner inte till hans skådespelarteknik men här gick han i alla fall total method acting! :-D Det blir även lesbisk sex och då Dagmar alltid sover naken bredvid sin syrra (!) kan hon förstås inte heller låta bli att onanera bredvid den fejksovande Ursula.😛

Vilken fin...druid?

Tyvärr saknas det en del stil och atmosfär i rullen och en ny bättre färgkorrigerad utgåva skulle bara delvis förbättra stämningen men det är alltid kul med skamlös exploatering av människokroppen och sexuellt våld är ju skoj - när det är på film!

BETYG: 4/7 En svag fyra får det bli. Pluspoäng för allt sleaze.

Danila Trebbi "sjunger i mikrofonen". That poster though...

Yes! Flukt-VM!

Off you go! Ombytta könsroller. (Vi kan inte komma över den där affischen dock...)

Danila försvinner tyvärr efter den här scenen. De sparade det bästa till först.😥

Det är ju en fullkomligt legitim fråga, men kom ihåg att det är en fluktare du har att göra med Danila.

Här får hon giallo-smak i munnen.

Pappa gjorde sig tydligen bäst i profil? 😃 F ö sköna figurer som flankerar porträttet: Zombie-Bambi & Living Dead Bebis.

När man är i den vackra italienska semesterorten vill man ju koppla av med lite kiosklitteratur. T ex William Peter Blattys "Exorcisten".

Förfriskning.

När det är kyligt och man glömt handskarna.

Här är nån som inte glömt handskarna.

LOL! Skapligt chill hund.

Marc Porel kopplar på charmen.

Könsrollerna tillbakabytta.

"Sover du syrran?"

"Mmmhh...okej. Då får jag väl..."

"...tokonanera med den här guldkedjan då."

Anna Zinnemann står för den MILF:iga skönheten i filmen.

Samt även för lite HBTQ-action. Debutregissören lyckades även få den blyga aktrisen att göra sitt enda nakenframträdande på film.

Vanni Materassi bjussar på method acting.

Farbror is getting it oooooon!

Warszawapakten mobiliserar och gör missilerna skjutklara?

Tänk den här vyn i en väl-gradead utgåva.

Smooth criminal?

Trailer i rätt kass kvalité men med slut-shaming och skojig censur.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar