What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 5 juli 2018

PLAY MOTEL (1979) Italien, 91 minuter. Regi: Mario Gariazzo.
S&M'R'US

Finns någon annan dryck?

På Play Motel kan de rika och mäktiga ha sina utomäktenskapliga perversioner ifred. Åtminstone är det vad de tror ända tills de upptäcker att de blivit utpressade. När en av de prostituerade som anlitas av motellet hittas död i skådespelaren Robertos (Ray Lovelock) bagagelucka vill han genast tillsammans med sin fru Patrizia (Anna Maria Rizzoli) hjälpa polisen att nysta upp fallet.

Svar: Nej. Gialloblasken regerar.

Som ni kan utläsa är detta en väldigt intelligent och spännande thriller. :I Nej, vad vi har här är ytterligare ett exempel på den eurosleaziga efterdyningen av giallo-vågen. Även denna rulle bakas ihop med giallo-genren, vilket vi har ytterst svårt att förstå. Det blir några lama mord utförda av en okänd person som råkar ha läderhandskar på sig - visar det sig i dunklet. Annars vet vi inte vad man skulle kunna koppla till genren.

Marina Hedman i en lite akward avklädning.

Filmen bjuder på noll stil. Ubaldo Continiellis musik är snarare lökig och kul än cool och våldet är minimalt i sammanhanget. Vad man däremot bjuds på är sex och nakenhet i mängder. Ja, denna längre version innehåller även hardcore-scener. Marina Hedman brukar ju inte backa för sådana scener så hon får inleda XXX:et iförd nunnedok. Anna Maria Rizzoli nöjer sig med att vädra busken i en längre fotosessionsscen och utsättas för ett #metoo-ögonblick (eller fler) av den sliskige fotografen. Ja, detta är vad våfflan har att erbjuda och förväntar man sig inte mer blir man inte alltför besviken, bara som vi lite smått uttråkade mellan varven.

BETYG: 3/7 Svag trea men sjaskig sleaze väger alltid extra på pluskontot.

Nu är hon mer bekväm, när hon bara har nunnedok på sig.

Duktigt uppkåtad av denne sexigt klädde herre.

Snuten och deras porr-stash... ACAB!

Viktigt polisarbete: Att "läsa" porr.

Oj, nu är det super-giallo...tydligen.

I jämlikhetens namn förlustar sig även rika kvinnor på Play Motel.

Tobias Forge skiter i det här med smink nuförtiden.

Smile for the hidden camera.

Sleaze-fotografen kämpar förmodligen med ljuset med sin f1.8-glugg*...

Sliskfotografen "gör bara sitt jobb" när han "hjälper" Anna Maria.

Precis.

Hon kan ta av sig trosorna hur mycket hon vill. Kussimurran är inte i närheten av att synas på bild med det objektivet! Hey-O!

"Hmm, vad kåt hon ser ut..."

"Det är min cue för VÅLDTÄKTSFÖRSÖK!!!!"

Inte bara snuten "läser" porr på arbetstid.

Den farbroderliga lyckan över en naken kvinnokropp.

Va, är det sant?

Okej.

"Hallå, ser du flarrorna på hyllan bakom oss?"

Den alltid så attraktive Ray Lovelock.

Titelsekvens med lökig musik (plus lite J&B!)

En något upphackad version av Ubaldo Continiellos "sexy time"-musik.

Hela våfflan, klippt och otextad...

*Kamera-geekerier.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar