What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 25 augusti 2020

O IS FOR ORGASM (2012) Belgien, 4 minuter. Regi: Hélène Cattet & Bruno Forzani.



Det är O:et i tjoffet som gör'et!

Vi är inte läderfetischister här på Udda Film men kanske ändå giallo-fetischister? Detta är hett!

En kvinna når klimax trots - eller tack vare - brysk behandling.

Extrema närbilder.

I detta korta bidrag till skräckantologin "The ABCs of Death" slipar paret Cattet & Forzani på sitt abstrakta audiovisuella berättarspråk. Det är stiligt och stajligt som satan och mycket av det vi ser vidareutvecklade paret sedan i långfilmen The Strange Color of Your Body's Tears (2013) När vi går tillbaka till den gamla recensionen märker vi att vi blev lite överväldigade av tsunamivågen av bilder och ljud, vilket är fullt förståeligt då filmmakarparet har som mål att angripa tittarnas hela känsloregister.

Hur man gör ett icke-vulgärt money shot. BAM!

Denna kortfilm kan därför vara en lämplig uppvärmning om man trots allt vet att uppskatta den poesi av ljud och bild paret skapar. Det finns ingen handling, bara känsla. Utrymmet för tolkning är enormt men samtidigt överflödigt. Rid bara på känslovågen!

BETYG: 5/7 Cattet & Forzani i sitt audiovisuella esse. Det är porr! Men inte sådan som ni tror.

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar