What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 31 augusti 2020

ROOTS OF EVIL (1979) Västtyskland, 86 minuter. Regi: Christian Anders & Antonio Tarruella.



 Ein bisschen Bruce Lee

Snygg titelbakgrund...😑 Har Chrille gjort den också?

Frank Mertens (Christian Anders) driver en karateklubb där han lär ut sin avlidne sensei Takimuras (Ichimi) stil med en emfas på icke-våld. Sensei Takimura är dock död. Mördad av gangsters av skäl Frank inte känner till. En dag dyker knarkbaronen Van Bullock (Deep Roy) upp i grannskapet och vill starta sin egen rörelse precis intill Franks dojo. Van Bullock vill inte ha någon konkurrens så han erbjuder sig att köpa ut Frank, som vägrar. Knarkbaronen drar sig dock inte för att ta till andra - våldsammare - metoder för att bli av med Frank.

Så gör man entré om man är superskurk! Notera även plommonstop.

Vår lilla tyskfestival fortsätter här på Udda Film med ett härligt litet vanity-projekt. Egentligen är detta en tysk film med modifikation. Anders är ju egentligen österrikare, rullen är filmad i Spanien med en massa spanska skådisar och Anders vill vara en hongkongsk Bruce Lee. Ändå är denna våffla så genomtysk! Låt oss förklara. Komm mit uns!

"Ausgezeichnet..."

Till att börja med är detta en film av och med en german* som fått karatedille och vill visa vilken germansk Bruce Lee han är. Alltså trippar han omkring feminint och låter som en kissekatt när han slåss. Och långt innan Neil Breen slog ner som en atombomb med sina egenproducerade mästerverk hade vi då denna Anders som: regisserade, producerade, spelade huvudrollen, gjorde sina egna stunts och t o m sjöng ledmotivet! Ja, det sista kanske inte är så förvånande då han också spottat ut tonvis med skivor i härlig tysk smörsångarschlagerstil. Ledmotivet "Dead End" är dock en lite mer upbeat orkesterfunkig dänga med en cringe:ig text och lite skitnödig refräng där Anders går upp i falsett. Härligt! Den catchigaste låten är dock den som spelas under Van Bullocks orgie (vi återkommer till den). En tjatig diskodänga som vi trodde hette "Hey Superman" eller liknande. Det finns dock ingen liknande titel på soundtracket så tyvärr kan vi inte identifiera den.

Här tränar de på att klämma fram de pipigaste brakskitarna.

Orgie ja. Vad vore en tysk film utan en orgie med en småväxt person i den centrala rollen? MEN! Vi vet inte om det är Christian Anders som hade moralpanik men orgien måste vara den lamaste i filmhistorien då inte ett enda klädesplagg avlägsnas trots att tre horor lattjar med lille Van Bullock. Nej då blir det mer erotiskt (läs: homoerotiskt) när Frank kör ett träningspass. Vi har ett m a o ett obligatoriskt musikmontage där Frank iklädd läderkalsonger utför en serie mycket märkliga övningar till allas vår stora glädje.

Karate-indignerad skurk.
Ja, det är en riktigt klassisk karatekalkon vi har här och Deep Roy är underbar i rollen som gangsterboss. Anders är som sagt en fjolla som ska vara sådär traditionellt lågmäld och rättrådig som alla karatehjältar, bara för att plötsligt förvandlas till en dödlig slagsmålsmaskin när buset går för långt. Vi älskar att alla dessa karatetöntar som vill bli filmstjärnor har så lite talang. Anders är självklart inget undantag. Storyn är patetisk, skådespeleriet sisådär och stuntsen han utför själv är inte supersnyggt klippta. Vi tänker då främst på scenen där han blir utslängd från ett fönster. Utöver allt detta har Anders slängt in en "Guest Star". Ja, det är karaktärstiteln Ria Kemp fått i filmen. Hennes medverkan är fullkomligt meningslös då hon har några korta repliker och sedan framför ett sångnummer som är rent ut sagt gräsligt. Damen låter som en påse skit, ser ut som en transa och har noll karisma. M a o platsar hon perfekt i filmen. :)

BETYG: 5(-)/7 Grossdeutschland levererar igen. Karatekalkon med fjollig Bruce Lee-wannabe som har mysigt hår.

Så vackert arisk! Va? Är hon spanjorska sa du? Maribel "Hot Lips" Martín in action.

Nu jävlar börjar det likna något!

Snacka om Lederhosen! 💗🌈

I Franks strikta träningspass ingår även intensiv planking.

Superdiskret med en guldfärgad rolls royce när man ska smyga efter någon.

Sexscen där Chricka måste fått moralpanik igen då Dunja Rajter har tejpat för sina bröstvårtor.

Van Bullock drar igång stereokassettradion och beordrar Cora att dansa. Plötsligt kollapsar hon mitt i mimande och av någon märklig anledning tystnar musiken i samma sekund.

Bejublat framträdande av "Guest Star".

Dvärgnekrofili?

Frank får spelet och vrålar "VAN BULLOOOOOOCK!!!" så mysfrillan blir alldeles tilltufsad.

Orgietajm och Van Bullock provklämmer på varorna.

"How Deep is your Roy baby?"

Det här det närmaste vi kommer ett klassiskt tyskt champagnelavemang**.

Sen blir det horseplay.

Komo gillar det han ser. Trots att han är eunuck.

"Oops. Tishan fastnade i taggbusken?"

"Måste...ta...av den..."

Voila! Manlig attention whore. Jämlikt och härligt.

Doggie?

Är man boss så är man.

Chrille gör sitt bästa för att låta som Ned Flanders.

Nej nej! Det är inte alls vad ni tror - trots att det är en tysk film.

Der Trailer

En av filmhistoriens största entréer av en av de minsta skådisarna.

Dansscenen där musiken magiskt stängs av plus Cora slav under heroinet.

Van Bullock visar hur man har sex med glädjeflickor.

Frank sliter av sig tröjan och Van Bullock blir för full för sex.

Det lökiga ledmotivet.

Den inte fullt så episka slutbataljen. Chrille ville tydligen ha ett snällare slut men ingen gillade hans ultralama idéer om nåd mot gangstrarna.

Håll i balla! Här kommer det megaerotiska träningspasset och håll ut till den absolut sista övningen...

Chricka Anders på sitt andra kneg.

*Låt oss inkludera österrikarna i det stortyska riket!
**Ja, det är faktiskt en grej. Tro oss!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar