What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 9 augusti 2020

THE SHITTER (2003) USA, 26 minuter. Regi: Ej fastställt.



Titeln antyder var filmen hör hemma

Tänk att fru Roosevelt var så vulgär.

En serierbajsare härjar i staden och skapar kaos på alla möjliga och omöjliga ställen. Matilda vill gå med i kvarterets hopsnickrade väktargrupp men hennes man LaVere bryr sig inte då han har mycket att göra på kontoret. Men kan det vara så att LaVere inte bara sitter framför datorn under alla de timmar han är borta?

To protect and serve.

Vi gav oss på ännu ett långskott här på Udda Film men som vanligt slutade inte den ryska rouletten något vidare för oss då långskottet förvandlades till ett nackskott för oss. Hemkokt film skjuten på super-8 kan ju vara kul men inte i detta fallet. Särskilt inte som filmmakarna satsade på att det skulle vara just kul. Det spexas vilt i filmen och alla inblandade skrattar nog så de skiter på sig (sorry...) men vi som har humor gäspar mest. Det infantila konceptet har ju trots allt potential men det lyckades de inte göra något av.

Ett exempel på obegriplighet. Vad har detta med seriebajsande att göra?

Många scener vet man inte ens vad fan som pågår. Man kan förstå en vag helhet där meningen är att man ska illustrera att bajsmannen (Nej, inte han från Hultsfredsfestivalen!) har skapat totalt kaos i staden men bilderna man väljer att illustrera detta med är helt obegripliga. I regissörens huvud är det säkert helt logiskt dock och det är ju huvudsaken...ELLER?

BETYG: 1/7 Man hade ett skönt tema att göra något med men när man gjorde filmen så sket det sig... (Sorry igen)

Borgmästern håller presskonferens. Får Neil Breens dito att se superprofessionell ut.

Det här är nog det enda som är lite roligt. Pyssel på Michael Myers-nivå.

När du hånglar med din partner och nån har smetat bajs på din kudde....m m.

Seriebajsaren har lagt till egen illustration.

Ett "skojigt" musikalnummer mitt i filmen. De tokar sig till en punklåt på ljudspåret. I refrängen börjar en brud yla ut jordens falsksång. Man undrar om det är meningen eller om det ska vara så "punk".

Folk är upprörda.

Bajsaren tagen på bar gärning mitt i rituell ceremoni. Låt oss bara säga att vi får en väldigt detaljerad fortsättning på denna scen, så bänka er kära koprofiler!

Lyckligtvis (?) inget klipp denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar