What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 13 augusti 2020

SELF DEFENSE (1983) Kanada, 84 minuter. Regi: Paul Donovan & Maura O'Connell.



Attack mot Gay-bar 13

Autentiska bilder. Det kan man se på att reportern på klassiskt nordamerikanskt vis vinklar ansiktet 45° när han adresserar tittarna.

I en inte alltför avlägsen framtid går hela poliskåren ut i strejk i Halifax. Det är m a o fritt fram för illasinnade typer att härja fritt på stadens gator. Ett gäng fascistiska vänner av ordning, beväpnade med diverse tillhyggen, besöker en bögklubb för att skrämma skiten ur de homosexuella. Saker går rejält överstyr och en av gästerna, Daniel (Terry-David Després), tvingas fly för sitt liv. Fascisterna är honom hack i häl och han tar sin tillflykt till ett slitet hyreshus där några vänliga själar släpper in honom. Fascisterna ger sig dock inte så lätt utan kräver att få Daniel utlämnad. När de boende vägrar startar en dödlig belägring av hyreshuset.

Sjömanskostym? OK, han är supergay (Alternativt hardcore-ankeborgare). 

Udda Film ger sig på en obskyr liten canucksploitation-rulle som definitivt hämtat inspiration från John Carpenters filmer och då i synnerhet "Attack mot Polisstation 13". Efter en kort presentation av läget, där man slängt in äkta dokumentära bilder på polisstrejken i Halifax, följer vi med de reaktionära ligisterna till bögklubben där de har bestämt sig för att skipa sin "rättvisa". Den här filmen är från en era där homosexuella mest fungerade som comic relief i filmer så när den här rullen vägrar att förlöjliga klubbgästerna infinner sig en ganska rå stämning när - de i sin tur löjliga - ligisterna sätter igång med hot och trakasserier. Bra jobbat där!

Adam Ant: Bögarnas och flatornas skyddshelgon.

Inte heller senare i filmen när Daniel tar sin tillflykt till sällskapet i hyreshuset görs det några billiga bögpoänger. Självklart är det bara huliganerna som vältrar sig i homofobi, men konstigt vore ju annars. Vi kanske framstår som ett gäng hycklare när vi i andra fall kan skratta gott åt usla bögskämt i diverse sunkiga rullar? Må så vara, men det handlar mer om att allt som är tabu är kul och gamla filmers totala våldtäkter på allt som är PK är ju vansinnigt roande. Med det sagt står valen filmmakarna gjort ut så mycket mer i den här våfflan just med tanke på tidseran den gjordes och vare sig de valt detta av homosolidariska skäl eller inte blir det väldigt effektivt, särskilt med tanke på att de inte kan ha haft mycket budget att göra kul saker för.

Okej, vi hajar vem som ska vara butch av dom.

Den låga budgeten har definitivt inte använts till effektfull ljussättning då det mesta sker i ett mer eller mindre jobbigt mörker. Uslingarnas vandrande till de sälla jaktmarkerna är också ganska antiklimaktiska. Där hade man velat haft lite mer uppbyggnad och payoff. -MINDRE SPOILER- Det kommer dock en småmysig liten twist i slutet som faktiskt är rätt talande.

BETYG: 4/7 Oväntat schyst lågbudgetrulle som kunde varit ännu mer om den hade tajtats upp (fått mer deg...)

En gruppbild på New Order. Ja alltså, de kallar sin ultrakonservativa ligistförening för det.

Se med vilket äckel han tittar på det mega-bögiga draperiet.

Den här snubben myser åt tanken på att Jimmie Åkesson bluffar sig hela vägen till makten.

Deras ledare Cabe (Doug Lennox) har en ängels tålamod med tanke på vilket klientel han basar över.

Hölster är så vulgärt!

Hjärntrusten är verkligen som ett gäng SD-röstare. De följer efter Daniel in på en offentlig toalett men kollar INTE de individuella toabåsen.

Nightscope anno 1983.

Räcker det inte med att behöva vara synskadad? Måste man behöva gå omkring med brillor tjocka som inlandsisen dessutom?

Rambo svängde förbi och lånade ut sin gamla pilbåge.

Hemkokt bazooka funkar bra annars.

Trailer


Ytterligare trailer

Hela våfflan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar