What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 12 januari 2021

SATAN STOLE OUR HOT DOGS! (2018) Finland, 11 minuter. Regi: Jarno Mahlberg.



Skärpning Suomi!

Vad är det tösen simulerar egentligen?

När den ena varmkorven med bröd efter den andra försvinner står det snart klart att det är självaste Satan som ligger bakom denna tragedi. Två agenter får i uppdrag att konfrontera Djävulen nere i Helvetet.

Aha! Ett hastigt svep som varar i tre sekunder men vi känner direkt igen Piazza Mattei i Rom som vår korrespondent dokumenterade i sin briljanta Argento-turism*.

När titelsekvensen rullar igång nickar vi gillande då Kristom's Itchs "The Chase" sätter en skön stämning samtidigt som det låter irriterande bekant. Vi kan dock inte komma på var vi skulle kunna ha hört denna musik förut. Cool som fan är den i alla fall. De varma bilderna och det fina retrotypsnittet lovar gott - även om detta med övertydlig uppenbarhet är en komedi.

Kristom's Itchs musik och coolt typsnitt vaggar in oss i falsk förväntan.

Sedan spårar det snabbt ur... Ungefär samtidigt som huvudpersonerna glider in i bild. Trots att en J&B-flaska och en chef, klädd som en giallo-mördare, dyker upp dalar filmen snabbt ner som en utskiten pannkaka mot avgrunden. Kortfilmen förvandlas snabbt till en humorlös skolfilmskalkon och fortsätter det så här med de finska filmerna vi kollar på här på Udda Film kommer finnarna definitivt sno åt sig pokalen som det mest humorbefriade folket på planeten. Det finns liksom ingen substans i den så kallade humorn och det är ungefär lika "crazy" som när man använder en slips som pannband. Lamare än en död impotent mans penis.

BETYG: 1(+)/7 Titelsekvensen är fin så det blir ändå ett plus men tyvärr måste vi pissa på detta 0-budgetprojekt då det resten av våfflan är pinsamt dålig.

Men inte ens giallo-blask kan rädda denna soppa.

Vad nu? Är det youtubern Baron Martino? Det både ser ut och låter som denne (Ledtråd: nej det är det inte...).

Dessa vapen ger oss flashback till Jesús Francos Mattel-puffror i The Girl From Rio (1969).

Fräsch sky replacement...

Att man inte gör mer med så frän location.

Den lamaste Satan i världen. Seriöst, en buttericksmask på Baron Martino, orkade ni inte mer?

Party shop-demoner.

De arbetande herrarna i bakgrunden tycks inte bry sig ett skvatt om Lucifer. The power of green screen!

Nej, trailern är inte heller lyckad...

Hela filmen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar