What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 22 januari 2021

RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER (2016) USA/Tyskland/Frankrike/Kanada/Sydafrika/Australien/Storbritannien/Japan/Kina, 107 minuter. Regi: Paul W.S. Anderson.



Låt inte titeln ljuga!!!

2016 och fortfarande sådana här skit-CGI-effekter. Grattis!

Alice (MIlla Jovovich) återvänder till Racoon City och närmare bestämt det ondskefulla Umbrellas högborg: The Hive, i ett försök att stoppa dem från att utplåna det lilla som finns kvar av mänskligheten.

Kåmmpjutärs in thö fjutschör är superflashiga men totalt oergonomiska.

Ja, vi är dumma nog att ge oss på även den sista (säkert...) delen av pekoralspektaklet som är "Resident Evil"-serien. Vi har ju varit förvånansvärt överseende med uselheten som bjudits och det är verkligen mäkta förvånande när särskilt denna filmserie har medverkat till att pervertera den tidigare så mysiga zombiegenren. Vi kan tyvärr inte förklara vårt tvångsmässiga behov av att utsätta oss för detta skräp så låt oss istället gå vidare till att kommentera filmen.

Den här snubben har pissat i vattnet du just drack.

Kort sagt: Vårt tålamod är slut. Det här är så satans uselt och vi kan bara hänvisa till recensionen av förra filmen Resident Evil: Retribution (2012) och göra en matematisk upphöjning till 23. Bombardemanget av artificiell action är på en skala som får Alex hjärntvätt i "A Clockwork Orange" att framstå som en rogivande meditationsfilm. Ofta är dessa, mestadels dataanimerade, action-sekvenser så sönderklippta att man inte ens uppfattar vad fan som pågår och dessutom ackompanjerade av de klyschigaste ljudeffekter och musik-cues man kan komma på. Det är helt enkelt en hyperinflation av action som totaldevalverar värdet på varje filmruta. Det blir fullkomligt ointressant att kolla på skiten.

BETYG: 1/7 Alla vet ju att vi inte sett det sista av detta dyng-franchise men låt oss stänga in oss i en bubbla av falska förhoppningar!

Okej...

Här har ni er animerade jävla hord av dataneozombier.

Ögonblicket du inser kontrasten mellan den här skiten och "Game of Thrones"succén.

"Varför smutsade jag ner mitt CV?!?!?!?"

Trots "zombier" och megavåld verkar det som man försökte sikta på en PG13 men misslyckades. Det här illustrerar det på ett rätt bra sätt.

Databrand i CGI-ruinen. Fejkhorden tittar på.

Ett av 23 miljarder hot som dyker upp i Alice blitz-klippta väg.

Vi bjuds även på lite crappig ålders-makeup.

Ni tror att det bara är snabba klipp för att det är en trailer men skitfilmen ser faktiskt ut så här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar