What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 3 januari 2021

TEN QUESTIONS (2013) USA, 22 minuter. Regi: Andrew Damon Henriques.



Vampyr-quiz

Den ultimata tortyren: Ögonbindel när en välskapt kvinna strippar.

En man (Peter Quinones) vaknar upp, bunden vid en stol med en svart plastpåse över huvudet. När påsen tas bort blandas skräcken med en viss misstro. Driver man med honom? Framför sig har han nämligen en vacker naken kvinna (Christina Wood) - med hörntänder.

Det finns ingen anledning att hålla igen när man skådespelar...

Det låter väl lockande, med lite vampyr-femdom? Den här kortfilmen blir som ett litet sexigt kammarspel där vampyren Alfryea spelar ett spel med mannen där hon ger honom chansen att överleva om han går med på att lära sig och sprida sanningen i Alfryeas version.

Ett-kok-stryk-vision.

Vi får lite hysteriskt överspel från Quinnones som Henriques borde ha dämpat men snart flyttas ändå fokus till den sexiga vampyren. Något som är smått distraherande för oss heterosexuella manliga tittare är Woods ilsket utstickande bröstvårtor. Hot damn! Skulle det finnas kvinnlig priapism så är det just det vi får se här. Det är svårt att hålla igen med de ytliga kommentarerna när Wood är helnäck i nästan hela filmen och sorgligt nog är vad som främst gör filmen sevärd.

♫"We're all stars now - in the dope show"♬

Henriques har förvisso byggt upp en någorlunda intressant backstory och trevlig variant av vampyrmyten men allt återberättas bara utan att visas, så där bryter vad vi förmodar är den lilla budgeten en av filmandets grundregler, show don't tell. Återigen, tur då att vi äckelfluktare fås så mycket "show" av Wood. 😛

BETYG: 3/7 Helt okej litet vampyrkammarspel med hög regnrocksfaktor.

Vampyren blev visst lite frusen.

Kanske för att hon mindes den svunna istiden....när det tydligen fanns städer.

"Three's a crowd, Satan."

Teaser som satsar på att visa upp de crappiga CGI-effekterna. Dålig idé.

Undra varför bruden som dyker upp vid 1:25 blev bortklippt? 😂

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar