What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 9 januari 2021

PATRICK STILL LIVES (1980) Italien, 93 minuter. Regi: Mario Landi.



Och är ännu kåtare!

Stackars Patrick. Offer för ett drive-by-flarra-i-nyllet.

När Patrick (Gianni Dei) tillsammans med sin far Dr. Herschel (Sacha Pitoëff) står strandade vid vägkanten p g a motorstopp åker någon förbi och vräker en flaska i ansiktet på Patrick. Han skadas så illa att han hamnar i koma och fadern vårdar honom hemma i deras gigantiska villa där doktorn utvecklat Patricks telekinetiska förmåga m h a tveksamma experiment. Dr. Herschel bjuder in en udda samling människor till villan som på något sätt har anknytning till Patrick och snart ska alla bli varse vilka krafter han besitter!

Mariangela Giordano kliver ut i välbekant miljö. Håll hårt i tutten gumman!

En motiverande faktor att äntligen se Patrick (1978) som hade varit hyllvärmare i åratal var faktiskt att även kunna kasta sig över denna italienska inofficiella uppföljare. Rollbesättningen skvallrade om att sleaze-faktorn hade stor potential att skruvas upp jämfört med ozploitation-originalet. Och jösses...att den gjorde det!

Andrea Belfiore hälsar välkommen till Herschel House. Pffft, "Herschel House"! Alla kan ju se att det är Villa Parisi och vi förväntar oss att det snart ska dyka upp malätna zombier med verktyg som vill in.

Vi är återigen överlyckliga över vår intelligenta strategi att skippa så mycket förhandsinformation som möjligt om våfflorna vi kollar på. Detta beredde några härliga överraskningar, trots då att man som sagt kunde ana sleaze-ugglor i mossen med Landi som regissör och damerna Russo och Giordano i rollerna. Detta var tydligen Landis sista film, vilket är synd då han precis hade fått upp sleaze-ångan rejält med denna och supersköna Giallo a Venezia (1979). Efter förtexterna kliver Mariangela Giordano ur en bil och det första som slår en är givetvis om hon ska få bröstet avbitet av någon igen. Att det skulle bli ännu värre än så kunde vi aldrig ha drömt om. Det är inte bara fröken Giordano som är bekant i denna scen utan även själva villan. Visst fan är det Villa Parisi igen, känd från den helt underbara zombievåfflan "Burial Ground" a.k.a. "Zombie 3", vilken råkar vara exakt just den rullen där Giordano fick sin tutte avbiten. LOL!

Such a good doggie!

Till en början får vi "bara" tonvis med helt omotiverad nakenhet, utvecklingsstört manus med imbecill dialog och den största mängd J&B i mannaminne! Efter ett tag börjar dock Patrick ställa till det ordentligt för gästerna, som självklart inte avbryter sin vistelse i villan bara för att folk börjar dö. Det blir en del skojig om än halvtafflig gore och när detta våld blandas med sleazen tappar vi faktiskt hakan lite - i form av ett garv. -SPOILER ALERT- Ja, Giordanos dödsscen är verkligen episk i sin dåliga smak. Vettskrämd har hon stapplat omkring i en illa knuten vit negligé så muffen vädras ordentligt. Av någon anledning stannar hon även till vid en fontän och blötlägger detta plagg så att...ja ni vet vad som händer med vita plagg och väta. Hon blir till slut instängd i ett kök där plötsligt en gjutjärnspinne börjar levitera mot henne. Vad gör den skräckslagna kvinnan då? Jo, hon hasar självklart upp på en bänk och....särar på benen! Sedan hajar ni ju vad som händer.

Carmen Russo är väldigt sexig, trots fejkbröst. Men ännu sexigare är produktplaceringen av giallo-blasken. LOL, t o m en tillbringare!

Bara för att detta är en genomitaliensk produktion ska ni inte tro att Goblin dyker upp även här och gör soundtrack. Nej, det får bli Berto Pisano igen. Just samme Pisano som stod för musiken i ovan nämnda "Giallo a Venezia". M a o är det långt från samma klass som Goblin brukar bjucka på. Pisano fick tydligen tuppjuck med thereminen för hela tiden får vi "avnjuta" det klassiska sci fi-tjutandet. Ljudspåret "berikas" även av en hel del hundgnyende, vilket inte är helt logiskt, även om vi presenteras för ett par ilskna schäfrar i inledningen, vilka även senare kommer bjuda på en sleaze-gore:ig scen. De är däremot inte med i scenerna med gnyendet, så detta ljud är bara för atmosfär???

Tyvärr Gianni, ditt stirrande kommer inte i närheten av Robert Thompsons i originalfilmen.

Den här rullen har självklart inget med sin förlaga att göra utan är snarare en våldtagen version av densamma och det är just sådana våldtäkter som kan kategoriseras som positiva. 😁

BETYG: 5(+)/7 Detta är en långt sämre film än "Patrick" men just därför betydligt mer underhållande.

Oops! Råkade den omnipresenta giallo-blasken dölja fröken Russos fräsiga semi-BH som ser till att vårtorna inte blir för instängda?

Vänta du bara tills Steven Seagal kommer och fräser tyska kommandon till schäfrarna. Då blir det annat ljud i skällan!

Ett praktexempel på manus-fail. En naken Carmen Russo formligen tigger om sex och farbror nekar henne.

LOL! Han hade visst bättre saker att göra. Giallo-blask - här i pluntaformat!

Hemligheten med telekinesi: Samla kraft från offer i grönt ljus...

...och skicka den till mottagare i magentaljus.

Är det en solsemester som gått överstyr eller är det mord?

Så du menar att det är därför han ser ut så?

Jaha? Okej!

I den här filmen lär vi oss att Russos karaktär gärna sover naken efter att hennes man dött och när någon smyger in börjar hon puta med röven och stöna. Fortfarande i sovande tillstånd förstås! (Manus-un-fail!)

Med telekinesi kan man ta #metoo till nya höjder.

Ha ha ha! Mariangela stapplar in stupfull men är SKITNOGA med att visa upp exakt VAD hon är stupfull på.

Meeeow! Hård catfight som även inkluderar psykologisk krigföring.

De kunde lika gärna döpt filmen till "J&B presenta: Patrick Vive Ancora".

Bästa skådespeleriet i filmen. Se smärtan i fyllkärringens hela väsen när giallo-blasken vaskas!!! 😱😫😭

Harsh!

Då kommer gråten.

Hon söker (sexuell) tröst hos kille som har giallo-blask med blek etikett.

Men finner bara mer misogyna våldsamheter (och lite het spanking).

Hatet och föraktet!

Men det finns tröst.

Kolla! Är det inte Grodan Boll där nere i brunnen?

Hang loose!

Genomskärrad blöter hon ner sin vita negligé för att...det är bäst så.

Så här ser äkta telekinesi ut.

John Benedy har en sån perfekt tjock combover att inte ens en natts sömn kan rubba den. Ja, den är t o m mer perfekt än hans porriga bögmustasch.

Oklart vad detta ska betyda.

Vadå? Är det inte en naturlig reflex, när kvinnor är vettskrämda, att de särar på benen?

Invärtes tandvård.

Är det #metoo när man sexuellt antastar sängen någon ligger i?

Andrea gjorde av någon anledning detta onaniåmande mycket bättre än när hon försökte leverera dialog.

När någon inte städat ur baksätet ordentligt.

Det här var man givetvis tvungen att knycka från originalvåfflan.

Doggie tar ett kik på det förbjudna.

En trailer utan nakenhet. Vad finns då kvar? Våld! 😂

Trailer MED nakenhet. Vi kommer alla hamna i Helvetet!!!

En parad av elakheter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar