What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 7 juli 2010

GREEN INFERNO (1988) Italien, 87 minuter. Regi: Antonio Climati.Kannibalfilm utan människoätande.

Give me head!

Den här filmen är även känd som "Cannibal Holocaust II" vilket är gravt missvisande då denna films "ädla vildar" inte är speciellt sugna på människokött. Det är ingen annan heller för den delen. Däremot har den samma grundförutsättningar och feeling som kannibalgenren med ett gäng blekansikten som drar ut på expedition i djungeln och möter "exotiska vildar". Ja, det är mycket exotism i denna rulle och det närmaste man kommer kannibalruskigheter är en flört med huvudkrympning.

Arga paddor görs redo för ett sprinterlopp.

Skjutjärnsjournalisten Jemma (May Deseligny) har fått nys om att den försvunne professorn Korenz (Roberto Ricci) är vid livet och lever med en förmodat utdöd indianstam i Amazonas. Alltså samlar hon ihop ett gäng äventyrare och drar ut i grönskan. I sin jakt på professorn råkar de ut för både det ena och det andra och möter allt från apjagande infödingar till sadistiska barnsmugglare.

Mycket sexig lokalinvånare! 80-talet var skönt även längs amazonasfloden minsann.

Det här är inte mycket mer än en äventyrsfilm med några våldsamma inslag adderade. Manus och karaktärer är löjeväckande då det förstnämnda är en soppa av sidospår och de sistnämnda är fullkomligt endimensionella. Jakten på professorn tycks bara vara en vag ursäkt för att huvudpersonerna ska få råka ut för det ena äventyret efter det andra. Roligast är väl när de interagerar med de "primitiva vildarna" varav en del å ena sidan pratar mycket bra engelska men å andra sidan förbluffas över de fångade djungelljuden i expeditionens bandspelare... Eller vänta, det är nog ännu roligare när filmen tar en djurrättsaktivistisk hållning och vi får se en apa, som slängts i en sophög som förmodat död, återupplivas med konstgjord andning. Detta i ljuset av regissören Climatis tidigare karriär som mondofilmskapare där grymheter mot djur är ett av dragplåstren.

Djur av arten filur bäddar ner sig hos sovande man.

Om man är ute efter en kannibalrökare till film lär man bli grymt besviken av denna. Jag, å andra sidan, kände mig rätt halvnöjd ändå, med att få insupa lite italiensk sent 80-talsdynga efter att ha sett en hel del crap på sistone. Mina förväntningar var även väldigt lågt ställda och därmed blev jag glatt överraskad av vissa komiska och våldsamma detaljer.

BETYG: 3/7 Dålig och endimensionell film som är mer "Indiana Jones" än "Cannibal Ferox" men den är från 80-talet och framför allt från Italien och då smyger sig gärna en viss charm in.

Folk och fä tittar konstigt (och framför allt snyggt!)

Filur undersöker om det finns flugor i trumpeten.

Här följer en mycket erotisk bildserie där en anusfisk borrar in sig i ett tryggt hål... Homofober varnas!

"YNF! Låt mig genast ta en närmare titt, isch!"

"Vart tog den vägen? Hö hö... Låt mig ta en lång titt. Unhhh..."

"Jag tror jag har den - vänta! Aaaahhhh....Lite längre in bara...mmmhhhh...ahhh...såjaaahhhh...YNF!"

Amazonas svar på Bruce Dickinson ser besvärad ut.

Lunchen har smitit.

Skön ormlägenhet!

Några zoofilister arrangerar ett ovanligt blowjob.

Jävla skit! Att klampa in i en rambofälla här i Amazonas. Vilken jäkla osis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar