What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 1 juli 2010

BRUTAL MASSACRE (2007) USA, 94 minuter. Regi: Stevan Mena.En riktig mockAmentär...

Huvudrollsinnehavaren till höger och en odugling till vänster.

En fiktiv dokumentär om inspelningen av en skräckfilm med några gamla skräckfilmsprofiler i rollerna. Det lät ju intressant. Kanske kunde vara kul trots allt. Eller? Klart att det inte var!

Penderecki intervjuas omgiven av planscher på diverse mästerverk han skapat.

Vi slängs mitt in i en dokumentärfilm som följer den mediokre skräckfilmsregissören Harry Penderecki (David Naughton) och synnerhet hans arbete med den nya satsningen "Brutal Massacre". Vi får följa med från början av produktionen med finansieringsproblemen och castingen till det kaotiska slutet med interna bråk och tragedier. Det mesta går nämligen på tok för Penderecki & co. och frågan är om det över huvud taget kommer bli någon färdig film.

En inte alltför ovanlig företeelse på en casting.

Den här filmen är ett lysande exempel på varför komedier nästan aldrig är roliga. Själva grundpremissen för filmen har ju potential men ett uselt manus och kass regi pajar allt från början och därtill har vi en skådespelarensemble som liknar ett gäng musikalartister i sin framtoning (ja ni vet väl vilket skitskådespeleri det betyder!) Icke-roliga skådisar ska inte göra komedi, punkt slut! Tyvärr har ett par smått legendariska skräckskådisar smutsat ner sitt namn genom att medverka i mindre roller. Ken Foree spelar en högst misslyckad medlem i filmteamet och Gunnar Hansen dyker upp som smågalen vietnamveteran. Långt ifrån roligt... En mockumentär med en cameo av Mick Garris säger väl i och för sig allt. Den oduglingen är ju ansvarig för en rad gräsliga Stephen King-filmer och framför allt för det avskyvärda hånet mot Stanley Kubricks mästerverk "The Shining" som TV-versionen av filmen innebar. Nej, sådan här smörja gör mig förbannad, särskilt med tanke på att det kunde ha blivit riktigt roligt med rätt folk bakom och framför kameran. Dra ner byxorna och skäms!

BETYG: 1/7 Jag är smått bakfull och irriterad och totalsågar därför detta patetiska försök att vara rolig och självironisk. Jag har väl sett sämre produktioner än denna men komedier har förmågan att trigga mitt värsta förakt.

Gunnar Hansen skådespelar ordentligt. Det kan man se på hans ögon...

Ken Foree ser lite fåraktig ut och tro fan det när han medverkar i sån här smörja!

En filmproducent badar med sina kompisar.

Ja, en komedi med det "goda bruna" måste ju vara kul. Eller..?

FX:en är "komiskt" dålig. Oj vad vi skrattar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar