What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 31 juli 2010

UNINVITED (1988) USA, 90 minuter. Regi: Greydon Clark.Mjjaaaaaaaauuuuuuuuuu.

Nu ser ni hur det går när man håller på med djurförsök, era jävlar!!!

En katt som utsatts för djurförsök rymmer från det grymma labbet. Dessvärre har katten muterat till en ondsint mördarmaskin gömd inuti en mysig kissekatts kropp. Samtidigt har ett gäng ungdomar, på jakt efter en schyst partyupplevelse på sitt sprinbreak, nästlat sig ombord på en lyxjakt. Tyvärr är ägaren till denna jakt och dennes vänner ett gäng skumma farbröder som inte nödvändigtvis ser de nya passagerarna som en tillgång. Vad värre är, den muterade kissemissen plockas ombord, komplett med halsband som indikerar att den kommer från ett laboratorium, av en av ungdomarna. Det dröjer inte länge innan de får se kattkräkets sanna natur!

En typ i "Outbreak"-kostym, modell: budget.

Från första rutan i filmen inser man att det här är en riktig "topprulle". Det är underbart hur klantiga forskarna är i sin hantering av katten om den nu är så livsfarlig att man sedan skickar män i värsta "Outbreak"-dräkterna efter den. Till att börja med är dörren till undersökningsrummet vidöppen så den glatt kan springa ut. Vidare behöver tydligen inte forskarna några "Outbreak"-dräkter för att hantera den. När katten sedan kutar omkring jamar den ständigt. Givetvis med stängd mun. Oj så det kan bli när man är muterad! Så här håller det på hela filmen. Allt är superkorkat och skitdåligt gjort. Naturligtvis får vi de klassiska skräckeffekterna där kroppsdelar svullnar och pulserar (ja skräck inte porr!) men annars blir det inte speciellt blodigt då man förmodligen inte hade råd med det. Så vi får hålla till godo med lite light-blod och då givetvis även det gamla slänga-blod-på-väggen-tricket. Märkligt är även att de två 80-talspinglorna (Shari Shattuck och Clare Carey) som hela tiden anspelar på sex aldrig lättar helt på paltorna. Är det inte det sådana här filmer är till för??? Lyckligtvis är uselheten i denna film ganska rolig och grundkonceptet att en kissekatt skulle vara en blodtörstig människomördare är ju toppen. Filmen känns som en dålig parodi på skräckfilmer, men charmen med den är naturligtvis att den är gjord UTAN glimten i ögat. Kul är även att se George Kennedy och Clu Gulager i den här smörjan. I och för sig brukar väl Gulager ha en tendens att kunna sunka ner sig ordentligt men Kennedy ser man inte lika ofta i sådana är C-skräckfilmer även om han gjort mängder med skit han också. Jag behöver väl knappast påpeka att hela ensemblen gör en värdelös insats vad beträffar skådespeleriet? Nej just det.

BETYG: 4/7 Riktigt dålig dynga men äntligen lite underhållande sådan!

Blodstänk på väggen - en kär gammal klssiker!

Brudarna är uppklädda för springbreak och charmar mycket riktigt farbror, även han uppklädd för springbreak - anno 80-tal!!!

"Hiiiiiiiii fiiiiiiiiiiiiiiive!!!" Sköna materialistiska yuppie kids.

Aha! Här ser vi vad budgeten i filmen rök på.

"Ååhhh! En sån söt liten kissemiss. Den MÅSTE vi bara ta med ombord. Gosekissekissebubbelibupp..."

Brudarna teasar till det.

Clu Gulager tror han är på en Cinderellakryssning.

"Tough guys don't dance" är ett motto jag försöker leva efter. Det borde även den här fjanten till vänster göra.

"Call on meeeeee-ee-heee. Call on meeee...."

George Kennedy lärde sig sköna fighting tricks under inspelningarna av Dallas.

Så här ser din kissemiss ut på fyllan. Stay away from alcohol kids!

Fräschve-katt tuggar på yuppie-hand. Can you say handpuppet?

Rena rama fuckin' Muppet Show!

Ja, det var sånt här pulserande jag snackade om, era pervon!

Hmm, märkligt. Kissemissen har helt plötsligt muterat till en annan ras. Kanske gjorde den första kattskådisen en Bela Lugosi och dog för att sen ersättas med en inte-i-närheten-lik kattskådis? Kommer vi någonsin att få veta!?!?!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar