What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 27 december 2010

CAGED MEN (1971) Storbritannien/Kanada, 92 minuter. Regi: Ed Forsyth.I finkan kan ingen höra dig skrika...

Elliot dumpas av sina rånarkamrater.

Elliot (Ross Stephenson) deltar i ett bankrån vars efterspel går snett då hans kumpaner slänger ut honom ur flyktbilen men sedan kraschar vid en polisspärr. Elliot linkar hem till sin flickvän Sherri (Maureen McGill) som blir ursinnig när hon får veta att Elliot inte har några pengar med sig. Detta var inte alls vad hon och hennes sliskige älskare hade tänkt sig, då avsikten var att blåsa Elliot på alla pengarna. Inte nog med att hon kastar ut den stackars Elliot, hon skickar även bylingen på honom och vittnar mot den arme saten i den efterföljande rättegången. Vips så kastas vår olycksfågel i kurran och där får den naive gröngölingen lära sig ett och annat om manlig lust...

Flickvännen Sherri konspirerar med pimpig älskare.

Här kastar vi om könsrollerna på Udda Film då titeln på filmen faktiskt ger en adekvat indikation på hur sliskig den här filmen är. Det har ju avhandlats en del WIP-filmer här på sajten, eftersom det är en så härligt sleazig genre, så det var hög tid att vända på steken och ta del av en smula manlig förnedring. Yes, det här är minsann ingen "Nyckeln Till Frihet" utan en ren exploitation-rulle där vi får ta del av: duschande män, karlar som jobbar i bar (och svettig) överkropp samt även piskade män. Jag hade faktiskt inte vågat hoppats på att det skulle vara så här skojsliskigt. Filmen är ju trots allt från 1971 och då var det bra mycket mer gångbart att objektifiera kvinnor än män och homosexualitet var ju något monstruöst sjukt. Nu ska det ju sägas att det inte är någon skönmålning av gaykulturen precis utan vi får ta del av de vanliga fängelsefjollorna med smink och brutala bögvåldtäktsmän, MEN - detta känns ändå som en smygbögfilm med alla lättklädda snubbar vi får ta del av titt som tätt. Så även om vår vän Elliot tar avstånd från bögerierna som pågår visar han ändå upp makalös tolerans och vänlighet mot fängelsebibliotikariefjollan* vilket ändå måste klassas som högst ovanligt under denna tidsålder. Dessutom vilar en skön "male gaze" över hela fängelsevistelsen i filmen, med skillnaden att denna blick är riktad mot män. Att detta inte är uttalat gör givetvis den här filmen jäkligt rolig. Men ta det lugnt alla homofober, vi får se Maureen McGills röv också och det är ju trevligt.

Se så glatt hon släpper till i porrbelysningen så länge hon tror Elliot är en vandrande kassamaskin.

Nu är det här ingen skrattfest ändå och den luktar lågbudget lång väg och så har den ett ganska slött tempo. Dessutom är skådespeleriet ganska styltigt och storyn är rätt korkad och då särskilt slutet, även om det är ganska tillfredställande. Behållningen är som sagt den smygbögiga stämningen som lockar till ett och annat leende. Jag gillar även att Sherris sovrum är utrustat med porrbelysning!

BETYG: 3/7 Tyvärr rätt seg lågbudgethistoria, men den lyfts enormt av den för sin tid vågade mansploitation-en.

Här har sanningen uppdagats.

Här förvandlas det svekfulla (men sexiga!) lilla stycket till en golare av värsta sort!

"J'accuse!"

Okulär besiktning av Elliot i finkan.

Fängelsets psykopatbög uttrycker sitt gillande.

Den första av många sköna duschar på kåken.

Dags för en redig "ass probing".

Åhej!

Elliot bekantar sig med kurrans fjolla numero uno...

...och due.

Svettiga män är det gott om, men det kanske inte var det här du hoppades på din gamle kåtbock?

Elliot lär känna psykopatbögen lite närmare, i en väldigt avslappnad miljö därtill.

Här har vi fängelsebibliotikariefjollan!

Men va fan gör den eländiga golddigger-slinkan här???

Jaså!? Hon har mage att komma och tigga pengar efter allt hon gjort? Men den gubben går inte Elliot på.

Whip it. Whip it good.

Smisk är inte alltid så skönt.

Psykopatbögen hamnar i Elliots cell och vill mysa lite.

Men at work.

Kökshandräckning kan faktiskt vara mysigt.

Va fan? Är det Edward Norton på bas eller?

Nej! Inte DET!!!

Första gången eller?

Used and abused.

Jaha, en småväxt cannabisodlare också.

Men vad tusan nu då? En joint, porrbelysning och den sexiga svikaren. Vad i helvete pågår egentligen?

Filmklippet är denna gång reducerat till en länk. Ta del av Sherris sköna porrbelysning här!  http://pl-pl.facebook.com/video/video.php?v=1122638189812

*Har detta ord någonsin tidigare använts? Yep, jag är en trollkarl med språket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar