What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 9 december 2010

AGAINST THE DARK (2009) USA, 94 minuter. Regi: Richard Crudo.Steven Seagal: Zombie slayer!

Den här scenen freakar nog ut en del känsliga personer.

En virusinfektion har brutit ut och människor förvandlas till zombielika vampyrmutanter vars enda drift är att släcka sin törst efter människoblod. I det snabbt spridande kaoset som råder finns det små klickar av överlevare som alla försöker hantera situationen efter bästa förmåga. Två sådana grupper möts på ett övergivet sjukhus, slår sig samman och försöker gemensamt finna en flyktväg till ett säkrare ställe då maten och strömmen håller på att ta slut. Samtidigt blir hotet från de smittade allt mer överhängande. Tur för dem är också att det patrullerar små grupper av "jägare" som har till uppgift att lokalisera överlevare och föra dem i säkerhet. En sådan grupp leds av Tao (Steven Seagal) men vad överlevarna och jägarna inte vet är att de måste ta sig i säkerhet innan gryningen då militären ämnar jämna området med marken för att stoppa smittan.

"Uuuäähhh vad äckligt med uppskurna lik!"

Steven Seagal i en gore-ig zombie/vampyr/mutantskräckfilm, hur i helvete ska det gå? Nja, inte så jättebra kanske. Något man förstod redan i inledningen av filmen var att herr Seagal endast har en krystad biroll för att filmen ska ha något som helst säljvärde då man faktiskt fortfarande kan sälja även en skitkorv om Steven Seagal har sitt namn på den och det här är inte långt ifrån en ångande hög av avföring. Jag har något av en Seagal-fetisch då jag brukar mysa åt hans hiskeliga filmer, men här blir det bara så där äkta Seagal-roligt när hans karaktär presenterar sig följt av en dramatisk musiksnutt. Det är ju dubbelt roligt eftersom karaktären dessutom heter Tao* vilket smörjer den härlige skådespelarens ego på mer än ett sätt. Underbart!

Var filmen verkigen SÅ dålig?

I övrigt stinker den här produktionen av lågbudget och praktiskt nog håller man sig inne i en massa mörka korridorer där det på lämpliga ställen hoppar fram blodälskande freaks. Det är nästan mer humoristiskt att kolla in "Behind the scenes"-klippet på DVD:n där filmteamet med allvarliga miner (bort)förklarar hur innovativt allt de gjorde var. Det här med mörkret var naturligtvis helt och hållet i kreativt syfte så man skulle kunna dra nytta av alla skuggor. Ha ha ha. Nej, det här är bara en löjlig B-variant av filmer som redan är B och det blir bara ännu löjligare när en halvtjock Seagal ska slakta mutanter med svärd iklädd lång läderrock. Jag föredrar att se vår vän i sin bekväma roll som antingen wigger eller indianklädd naturkämpe. Bara att skriva föregående mening ger mig ett leende på läpparna!

BETYG: 2/7 Steven Seagal - bliv vid din läst! Detta är ytterligare en film som endast gore-rookies kan ha glädje av då man redan sett detta göras så många gånger tidigare och så mycket bättre.

Ånej, Linden Ashby! Känd från dåliga TV-såpor. Vad kan detta innebära för filmens kvalité?

Snusa inte kids!

En peddozombie/vampyr/mutant i en öm scen.

Steven har dragit på sig sitt game face.

Återigen har moralpolisen på YouTube gjort bort sig och låtit ett par liktuttar passera...

En mer traditionell trailer för er som inte kan leva utan en maskulin speaker och lite heavy metal.

*Givetvis snackar vi österländsk filosofi här och ordet betyder "väg" och brukar tolkas som "den rätta vägen" vilket i sin tur skulle betyda att Steven är DA MAN!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar