What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 22 november 2014

ARDENNES FURY (2014) USA, 87 minuter. Regi: Joseph J. Lawson.Pojkäventyrskrigsfilmens återkomst

Ett par data-shermans redo för batalj.

Ett gäng amerikanska soldater i en tank är fast bakom tyskarnas linjer och behöver snabbt nå sina egna linjer innan en enorm bombningsinsats sätts in. De slits mellan överlevnad och moral när de stöter på en kvinna som vill ha hjälp med att rädda några barn i ett barnhem.

Spana in den här ryska T34:an på västfronten, utan tyska betäckningar.

Det här är en sådan där typisk krigsfilm som får historia-geeksen att skrika rakt ut -i vanmakt. Krigshistoriaentusiaster är otroligt petiga med detaljer och fnyser föraktfullt så fort minsta lilla damask är från fel månad i kriget. Därför måste denna film vara en enda lång plåga för dem då allt från små detaljer till taktik är åt helskotta. Här på Udda Film-redaktionen bryr vi oss inte speciellt då vi tar filmen för vad den är: En pangpanghistoria med löjligt manus. Vi höjer dock lite på ögonbrynen för själva grundpremissen då allt som har med Ardennerna att göra är åt helvete fel. Total fantasi.

Håhå jaja. Tyskarna och deras märkliga fetischer.

Filmen känns riktigt lågbudget och vi tyckte första stora krigsscenen såg ut att spelas av krigslajvare, något vi sedan fick bekräftat i eftertexterna. Man förväntade sig nästan att det skulle dyka upp någon femtioårig gubbe med glasögon från 90-talet bland "soldaterna". CGI:n var förstås inte den bästa men vi har väl också sett mycket värre. Skådespeleriet var stelt och föga trovärdigt och storyn som sagt löjlig. Vi var i denna soppa lite besvikna över att de engelsktalande tyskarna inte talade med klassisk tysk brytning. Det hade genast höjt betyget minst ett snäpp.

Krig är fasansfullt!!!

Trots ovanstående var den här krigsvåfflan rätt underhållande och det hände saker nästan hela tiden. När det var lite dödtid i filmen roade vi oss här på redaktionen med att ropa "FIGMO"* till varandra vilket höll stämningen uppe.

BETYG: 3/7 En krigsförklaring mot allt vad ackuratess heter men ändå rätt underhållande.

"Vee haf veiz of making yoo talk."

Buhuhuhu snyft...

Hitlerperspektiv på några yanks.

Tyskarnas nya hemliga vapen!

"Identifiera er!"

Se den vansinniga euforin som uppstår när man avlossar en tung kulspruta.

YES!

En trailer som är talande.

Hela filmen! I en version som kan vara spännande om man just käkat en handfull glada svampar...

*Ni förstår om ni ser filmen. Betydelsen på denna krigsslang får ni googla själva...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar