What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 24 november 2014

DRING OF THE DEAD (2013) Frankrike, 5 minuter. Regi: Mathieu Auvray & Gael Pouvreau.Mer franska telefonhytter

Jagad av zombie och tappar sin guldfisk.

En man (Benjamin Cohen Boulakia) jagas av en zombie (Diane Duquesne) och tar sin tillflykt till en telefonkiosk. Där försöker han desperat ringa efter hjälp samtidigt som zombien blir allt mer påträngande.

Guldfisken blir stompad av zombie. Roligt? Snarare sorgligt i våra ögon då man knappast hade råd att framställa en fejkfisk att trampa ihjäl.

Det komiska temat fortsätter dessvärre i ytterligare en zombiekortfilm och tydligen har fransmännen någon slags telefonkioskfetisch då folk verkar föredra dessa bokstavliga återvändsgränder som tillflyktsort från zombier. Vi såg ju nyligen exempel på detta i (Cabine of the Dead (2010)). Den här filmen har i alla fall en bättre komisk slutkläm än ovan nämnda, även om denna inte heller är rolig, men är inte lika tekniskt skickligt framförd.

BETYG: 2/7 Gäsp..

Då var vi där igen då.

Nope, inte en scen ur "Ett Anständigt Liv".

Roligast i filmen...

...var detta och det säger väl en del.

Hela filmen. Otextad men lätt att följa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar