What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 26 november 2014

AT THE DEVIL'S DOOR (2014) USA, 93 minuter. Regi: Nicholas McCarthy.Resande Djävul

Glöm ouijabräden. Mer sataniskt än så här kan det inte bli!

Den unga Hannah (Ashley Rickards) övertalas av sin pojkvän att spela ett ockult spel med dennes farbror. Det dröjer inte länge innan hon får ta konsekvenserna av sitt beslut och en ond kraft besitter henne. Flera år senare åtar sig Leigh (Catalina Sandino Moreno) att sälja huset Hannah bott i men det verkar som om den onda kraften fortfarande finns kvar där.

Superläskigt. En övertäckt spegel i ett tomt rum. En fotograf tycker nog det är mer läskigt med moirén som syns i persiennen när bilden är rörlig.

Den här filmen börjar lite som ett VM i chockeffekter vilket alltid är påfrestande. Man växlar mycket mellan uppbyggande musik och tystnad för att nå skrämmande klimax. Ronen Landas musik är hyfsad och inte så klichéartad men konceptet är bara jobbigt.

Ojdå, creepy kid i spegeln.

Själva tempot i berättandet är hyfsat men storyn tar en del vändningar som gör att man inte engagerar sig speciellt i karaktärerna. Dessutom finns en del sidospår som känns helt överflödiga. Största irritationsmomentet är dock klyschan med den stillastående mystiska figuren som när man närmar sig henne vänder och springer iväg. Detta kombinerat med töntig djävulsfigur som dyker upp bakom huvudkaraktären titt som tätt utan att göra något speciellt känns bara superlöjligt och meningslöst. Ungefär lika meningslöst som upplösningen på filmen.

En särdeles lång katt står bakom henne.

Nej, någon häftig satansfilm är detta inte utan snarare en medioker historia som desperat försöker vara originell och därmed lägger krokben för sig själv. Den flyter dock på hyfsat och den vackra Catalina Sandino Moreno är ju trevlig att vila ögonen på.

BETYG: 3/7 Trots ovanstående negativitet duger denna ändå som förströelse.

Jaha, en tyst tjej i givakt igen...

En mer avslappnad tyst tjej.

"Iiiihhh! Neej! Inga bilder!"

Här lakteras det hejvilt. Kanske något för fetischisten?

Ungfan blev alldeles svart i synen när lördagsgodiset drogs in.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar