What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 5 november 2014

PERISHED (2011) Australien, 16 minuter. Regi: Aaron McCann & Stefan Androv Radanovich.En personlig apokalyps

Skaplig bacillskräck när någon sträcker ut en hand.

En zombieepidemi har just brutit ut och i kaoset försöker en man (Wayne Davis) finna en tillfällig fristad från alla zombier. Han lyckas ta sig in i ett förråd men blir samtidigt instängd där då stället är omringat av de levande döda. Eftersom mat är en bristvara och dagarna går behöver han ta sig ut för att överleva. Samtidigt fruktar han att flickvännen blivit offer för apokalypsen.

Nu förstår vi! Händer kan ju ha kommit i kontakt med fekalier vilket denna har, eller?

Den här kortfilmen skulle kunna beskrivas som ett mikrokosmos av överlevnad under en zombieapokalyps. Istället för att följa en grupps överlevnadskamp under en lång TV-serie som i "The Walking Dead" följer vi under en dryg kvart en man i ett förråd. Det låter kanske lite tråkigt men det är det inte då det händer saker hela tiden och som sagt är väldigt komprimerat. Ja, det är nästan som en liten webisode från nämnda TV-serie.

En svunnen värld.

Filmen är välgjord även om man inte lagt ner så mycket krut på gore och zombie-makeup, men den är seriös och hyfsat välspelad.Det bjuds t o m på lite nakenhet: Både manlig och kvinnlig samt både levande och död.

BETYG: 4/7 "Helt okej" är et uttryck som passar bra in på denna kortfilm.

Urk! Måste vara sådana där arbetslösa som driver omkring.

Improviserad dusch. Hygien är som sagt av yttersta vikt.

Vad tänker du göra med den där grästrimmern?

Djurisk tjej.

Trailer

Kolla på filmen genom att klicka länken ovan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar