What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 7 november 2014

CARGO (2013) Australien, 7 minuter. Regi: Ben Howling & Yolanda Ramke.Zombiesnyftare

Frugan har verkligen totalt misslyckats med morgonsminkningen.

En man (Andy Rodoreda) vaknar efter en krasch upp i en bil och märker att hans fru, som sitter fast i sitt säkerhetsbälte, har blivit en zombie. I baksätet finns deras lilla spädbarn. Han märker strax att han själv blivit biten och behöver lista ut hur han ska rädda livet på sin älskade dotter.

Maken kan inte låta bli att visa sitt äckel.

Ytterligare en zombiekortis från Down Under och även denna är ganska välgjord med ett schyst hantverk. Man har här valt att överge det vanliga överlevartemat, även om det på sätt och vis handlar om dotterns överlevnad. Fokus ligger istället på en förälders gränslösa kärlek till sitt barn. Rörande? Kanske det, men faderns påhittiga lösning känns rätt fånig. -SPOILER ALERT- Jodå, anledningen till att tårarna känns lite avlägsna är faderns cartoon-lösning. Då han vet att han vartefter kommer transformeras till en zombie har han plockat upp en påse med tarmar som, när han känner zombiefieringen är på G, han placerar på en pinne han fäster på axeln. Alltså hänger då påsen framför honom. Utom räckhåll, samtidigt som ungen är "säker" på hans rygg. Ja, lite som en tecknad åsna man hängt en morot framför. Rätt så corny...

BETYG: 3/7 Välgjord kortfilm men lite fånig.

"Puss gumman. Du är sötare än din mor."

Bummer!

Nämen redan?

Spana in ungen på ryggen. Man kan undra vem som är på väg att bli zombie egentligen...

WTF? *Benny Hill-musik*

Här har ni filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar