What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 26 december 2014

MISERY BEAR: DAWN OF THE TED (2010) Storbritannien, 3 minuter. Regi: Chris Hayward & Nat Saunders.Hemmaplan för Udda Film!

Hemmapyssel.

Misery Bear står i ett whiskeytöcken och karvar halloween-pumpa när de levande döda plötsligt gör ett ovälkommet hembesök.

"Är det nån där?"

Äntligen! Efter att ha genomlidit en störtflod av usla zombiekortfilmer får vi äntligen bita i en liten kanonrulle. Eller ja, detta är egentligen en episod ur webbserien "Misery Bear" som vi ännu inte haft nöjet att ta del av. Vi sparade faktiskt den här pärlan då vi insåg att den skulle komma att falla oss på läppen. En av redaktionsmedlemmarna har faktiskt ett förflutet i denna genre av kramdjurs-exploitation så självklart känns detta som den egna bakgården.

Ja kanske.

Det är så här det ska gå till om man vill göra charmig och rolig exploitation och hantverksmässigt är detta mycket bättre genomfört än vår käre redaktionskollegas alster. Ingen skugga faller dock på honom då han bara var ett entusiastiskt blåbär. Vi har ingen koll på dessa brittiska kramdjursfilmande kollegor men gör man en webbserie åt BBC borde man väl ha lite mer erfarenhet. Det syns att man har koll på skräckgenren man parodierar och det är bedårande när zombierna attackerar vår försupne hjälte. Tempot är också bra med fina klipp och vinklar. CGI-blodet ser ut som billiga Video Copilot-effekter men det får ändå passera i den fina helheten vi bjuds på. Rekommenderas varmt!

BETYG: 6/7 Förmodligen överbetyg eftersom vi är svältfödda på rolig kortfilm och dessutom färgade av ett förflutet i genren, men bra är det. Dert råder det inget tvivel om.

Funkigt värre när de odöda dyker upp bakom en gravsten det står James Brown på.

CGI-splatt.

På'n bara!

Neeej!

Här har ni hela filmen. Se den då!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar