What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 6 december 2014

PLAY DEAD (2011) USA, 17 minuter. Regi: Andres Meza-Valdes & Diego Meza-Valdes.Doggies and the dead

Äsch, överdrivet. Klart det går att klappa dohhh-ggie!

Zombieapokalypsen är över oss (igen) och den bästa chansen att överleva verkar vara att tillhöra hundrasen. Det lurar dock många faror i denna nya brutala värld, även om man är människans bästa vän.

Gotti-gott-gott.

Zombiekortfilmerna vill aldrig ta slut här på Udda Film och här är det ett gäng hundar som är i fokus. Vi måste ge kredd till filmmakarna som i en kortfilm tar på sig den svåra uppgiften att regissera djur. Nu kanske hundarna inte har det genomslag skådespelarmässigt man skulle kunna önska av historien men ändå.

Här börjar det bli löjligt...

Hundarna fungerar mest som en berättarmässig transportsträcka mellan de olika blodiga scenerna av zombiekaos då den känslomässiga sidan vi är ganska säkra på finns i manuset inte riktigt går fram. I början är det också ganska löjligt med en liten kärleksparentes mellan två hundar varav den ena är en sådan där äcklig genetisk råtta man har i handväskan. Sådant uppskattas verkligen inte på Udda Film-redaktionen då vi är uttalade hundrasister. Accessoar-"hundar" är i våra ögon ett slags perverst frankensteinexperiment som syftar till att förströ sjuka människor.-SPOILER ALERT- Ni förvånas då inte vår glädje när detta lilla as möter sitt välförtjänta öde!

Party like it's the apocalypse.

Det tar sig dock och det är bra tempo i filmen. Slutet är en skön twist med total skräck!

BETYG: 4/7 Neozombier och accessoarhundar till trots är detta en schyst liten rulle.

Graciöst hundsim.

Såja, slicka med din bajsiga tunga.

Nåt gott förbereds.

Äckligt as!

Zombiekaos.

Trailer med klipp som inte finns i filmen.

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar