What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 22 december 2014

THE LIVING WANT ME DEAD (2010) USA, 23 minuter. Regi: Bill Palmer.Folk spyr på julen

Jobbigt att bli jagad av filmjölksentusiaster.

Howard (Adam Conger) har en extremt jobbig jul då alla han möter förvandlas till fradgatuggande galningar som vill ta livet av honom. Kan hans slashas till kompis hjälpa honom?

Julfesten var hård.

Denna lilla julhistoria satsar stenhårt på ett flashigt komiskt tema i "Evil Dead"- och "Shaun of the Dead"-anda. Snabba klipp samt oortodoxa kameravinklar och övergångar. Nu är det inte så originellt som det kanske låter men det fungerar rätt bra då det är ett kompetent team som gjort filmen.

Kanske nästan lika hård som den här fina teckningen nån gjort i taket.

Även om det är en ganska påhittig premiss för filmen känner vi oss inte överdrivet imponerade eller roade. Även om det är en helt okej film som är snyggt gjord får man känslan av att man sett det här förut. Motsägelsefullt? Kanske det men det är känslan vi snackar om, inte själva handlingen.

BETYG: 4/7 Välgjord kortis med mycket yta och flash.

Brudarna gillar insidan på den här killen.

Ouch!

Den klassiska gruppspyan.

Teaser, typ.

Och så hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar